fbq
Uutiset
15.04.2020 11:49
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram
Redrama
Redrama paljasti vakavan sairautensa – lääkärit neuvottomina: ”Menetin lähimuistini kokonaan!”
Uutiset
15.04.2020 11:49
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram

Ylihuomenna uuden Marinated-kappaleensa julkaiseva räppäri Redrama kertoi Instagram-tilillään kamppailleensa terveysongelmien kanssa vuosien ajan.

Hän kertoi huomanneensa erilaisia oireita vuonna 2015, ja hänen tilansa meni koko ajan pahemmaksi.

- Olin väsynyt koko ajan, mutta en saanut nukuttua. Kärsin pahasta unettomuudesta yli kuukauden ajan. Olin pahoinvoiva, ja jouduin pakottamaan itseni syömään. Oksentelin, vaikka minulla ei ollut vatsatautia tai ruokamyrkytystä. Kävin lääkärissä, ja he tekivät kaikenlaisia testejä. He eivät löytäneet mitään, Redrama kertoi julkaisemallaan videolla.

 

Masennusoireita

Vuonna 2017 Redramalla todettiin paha uupumus ja masennus. Räppärin mukaan hän ei saanut suoria diagnooseja, mutta hänen oireensa viittasivat niihin.

- Aloin käydä psykiatrilla ja syödä masennuslääkkeitä. Vastustin sitä pitkään, koska ne eivät auttaneet minua nuorempana. Minun oli kokeiltava niitä, ja sain ehkä pientä apua niistä. Tilani kuitenkin huononi. Persoonani muuttui täysin, ja minusta alkoi tulla aggressiivinen. Oireideni lisäksi menetin lähimuistini kokonaan. Tyttöystäväni kertoi, että aloitin samoja keskusteluja useita kertoja tunnin aikana, aivan kuin ne olisivat olleet uusia asioita.

 

Diagnoosi

Syksyllä 2018 Redrama sai pitkään odottamansa diagnoosin: hänellä todettiin borrelioosi.

-Lääkärini sanoi, että minulla on voinut olla se jo vuosikausia. Hänen teoriansa oli, että burnoutini antoi taudille mahdollisuuden hyökätä kehoani vastaan. Aloin syödä lääkkeitä ja luontaistuotteita. Mikään ei oikein toiminut. Olen taistellut sairautta vastaan eri lääkkeillä puolentoista vuoden ajan. Välillä oloni on hyvä, ja sen jälkeen olen taas pohjalla. 

Nyt Redrama iloitsee saamistaan uutisista.

- Borrelioositestini oli negatiivinen. En ole vielä täysin terve, mutta olen parempaan suuntaan. Toivottavasti se on poissa kokonaan. Voin paremmin kuin vuosiin.