Uutiset

Ranskalainen seksisymboli Bardot täytti 80 vuotta - katso elämän kuvat!

29.09.2014 15:13

Elävä legenda, ranskalainen leffatähti Brigitte Bardot vietti viikonloppuna (28.9.) 80-vuotissyntymäpäiväänsä. Vaikka Bardot jätti elokuvamaailman yli 40 vuotta sitten, on hän yhä valkokankaan ikimuistoinen seksisymboli.

 

Ankara kotikasvatus

Brigitte Bardot syntyi 28. syyskuuta 1934 Pariisissa. Tyttö eli lapsuutensa tavallisessa keskiluokkaisessa perheessä, jossa Ann-Marie-äiti hoiti kotia ja insinööriksi valmistunut Louis-isä teki töitä perheyrityksessä. Taiteellisuuteensa Brigitte peri äidiltään, joka ennen avioliittoa oli opiskellut tanssia ja näyttelemistä.

- Sain ankaran kasvatuksen, joka joskus ahdistikin. Näin jälkikäteen olen silti kaikesta kiitollinen vanhemmilleni, Brigitte totesi Ranskan Vogue-lehden haastattelussa.

 

Elle-lehden kannesta valkokankaalle

Ann-Marie kannusti tytärtään viihdebisnekseen. Tanssituntien kautta Brigitte ajautui malliksi, ja jo 15-vuotiaana hän pääsi poseeraamaan ranskalaisen Elle-lehden kanteen.

Kauneutensa ansiosta Brigitte Bardot nappasi ensimmäisen elokuvaroolinsa vuonna 1952 komediasta ...ei kiltti tyttö.

 

Brigitte ensimmäisessä elokuvassaan 1950-luvun alussa.

 

Brigitte Bardot nousi nopeasti seksisymboliksi - eikä ihme, sillä viehkeä kaunotar esiintyi 1950-luvun elokuvissaan enimmäkseen alasti tai vähäpukeisena.

 

Nuorena eläkkeelle

Brigitte Bardot teki debyyttinsä amerikkalaisessa elokuvassa vuonna 1953. Elokuva oli Kohtalokas rakkaus, jonka miespääosassa nähtiin Kirk Douglas. Hollywood ei kuitenkaan houkuttanut ranskalaistähteä, ja hän jatkoi töiden tekoa kotimaassaan.

Brigitte Bardot jättäytyi eläkkeelle ollessaan vain 40-vuotias. Hänen viimeiseksi elokuvakseen jäi Rakas seikkailija vuodelta 1973.

 

Avioliittoja ja eroja

Brigitte Bardot'lla oli kiire naimisiin. Vanhempiensa vaatimuksesta hänen piti odottaa 18-vuotiaaksi ennen kuin sai avioitua rakastettunsa, elokuvaohjaaja Roger Vadimin kanssa.

 

Brigitte tapasi tulevan puolisonsa Roger Vadimin ollessaan teini-ikäinen.

 

Juuri Vadimin ohjaama Ja Jumala loi... naisen -elokuva nosti Brigitte Bardot'n maailmanmaineeseen. Parin myrskyisä avioliitto kesti viisi vuotta.

Brigitte Bardot solmi toisen liittonsa ranskalaisen näyttelijä-tuottaja Jacques Charrierin kanssa vuonna 1959. Tästä liitosta syntyi poikalapsi Nicolas-Jacques. Lapsi ei pitänyt rakastavaisia yhdessä: Brigitte ja Jacques erosivat vuonna 1962.

 

Brigitte ja Jacques saivat yhteisen lapsen.

 

Brigitten ja Jacquesin erottua parin Nicolas-poika jäi isänsä perheen kasvatettavaksi.

 

Brigitte ei ottanut päävastuuta poikansa kasvatuksesta.

 

Brigitten kolmas aviomies, näyttelijä Günter Sachs oli saksalainen. Kuten näyttelijättären aiemmat liitot, myös tämä 60-luvun lopulla syttynyt rakkaus sammui parissa vuodessa.

 

Brigitten rakkaus saksalaiseen leffatähteen kesti vain kaksi vuotta.

 

Eläimet elämäntyönä

Brigitte Bardot'n kohdalla neljäs kerta toden sanoo: vuonna 1992 solmittu liitto Bernard d'Ormalen kanssa on kestänyt näihin päiviin saakka. Poliittisesti aktiivinen Bernard toimii Ranskan kansallismielisessä Front National -puolueessa.

 

Brigitten ja ranskalaispoliitikon liitto on kestänyt yli 20 vuotta, vaikka Bardot julistaa vihaavansa politiikkaa.

 

Bardot itse on keskittynyt elokuvauransa jälkeen eläintensuojeluun. Hän on muun muassa kritisoinut julkisesti italialaista kollegansa Sophia Lorenia, 80, turkisten käytöstä.

Eläintenoikeudet ovat sydämen asia Bardot'lle. Viime vuonna hän uhkasi muuttaa kirjansa pois Ranskasta, mikäli maan viranomaiset päättäisivät lopettaa kaksi sairasta sirkuselefanttia.

 

Brigitte Bardot kampanjoi näyttävästi ja äänekkäästi eläinten puolesta.

 

Kieltäytyi syöpähoidoista

Brigitte Bardot'n elämä on ollut täynnä draamaa. Kipeät kokemukset ovat ajaneet naisen useasti syvään masennukseen.

- Olen ollut niin monesti itsemurhan partaalla, että on ihme, että ylipäätän olen yhä elossa, Bardot kertoi France Magazine -lehdelle.

1980-luvun alussa Brigitte Bardot'n riesana oli rintasyöpä. Hän kieltäytyi tuolloin hoidoista uskoen ennenaikaisen kuoleman olevan kohtalonsa. Ystävänsä painostuksesta Brigitte lopulta suostui aloittamaan syöpähoidot ja selvisi vakavasta sairaudesta.

 

Perhe Norjassa

Nykyään Brigitte Bardot viettää hiljaiseloa Ranskassa. Vain eläinaktivistin rooli tuo hänet aika ajoin julkisuuteen.

Bardot viihtyy myös Oslossa, missä hänen 54-vuotias poikansa Nicolas-Jacques asuu norjalaisen vaimonsa ja kahden tyttärensä kanssa.

 

 

 

 

 

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!