fbq
Uutiset
10.02.2021 17:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: EVA-LIISA ORUPÕLD, Julian kotialbumi
TIS-Julia
Rajut kuvat! TIS-Juliaa ammuttiin ilma-aseella kasvoihin – tekijä yritti myös viiltää kaulaa
Uutiset
10.02.2021 17:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: EVA-LIISA ORUPÕLD, Julian kotialbumi

Temptation Island Suomi -ohjelman ensi viikolla alkavalla kaudella nähtävä Julia joutui järkyttävän väkivallan uhriksi.

Julia koki todellisia kauhunhetkiä viime viikonloppuna, kun hän joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi auttaessaan ryöstön kohteeksi joutuneita sisarensa kavereita. Kaikki alkoi, kun Julia oli ajelemassa ystävänsä ja sisarensa kanssa huvin vuoksi viime perjantaina.

- Kävimme moikkaamassa siskoni paria kaveria Uudenmaan erääseen kuntaan. Otimme heidät kyytiin, ja he pyysivät, että kävisimme moikkaamassa jotain poikaa. Tämä poika oli pyytänyt siskoni kaverit luokseen. Eli hän oli suunnitellut ryöstön alusta loppuun asti. Tekijä oli siskoni kaverille tuttu, koska pienehköllä paikkakunnalla kaikki tuntevat toisensa, Julia kertoi Seiskalle.

He ajoivat pojan neuvomaan paikkaan. Julian sisko ja hänen kaverinsa poistuivat autosta, ja sitten alkoi tapahtua.

- Tekijä nappasi siskoni kaverin ja uhkaili puukolla. Hän halusi siskoni kaverin omaisuuden. Nousin välittömästi autosta, ja menin nopeasti paikalle. Tekijä yritti piilotella puukkoaan minulta, mutta tiesin veitsestä jo siinä vaiheessa. Hän piti siskoni kaverista kiinni. Samaan aikaan minun ystäväni yritti ottaa veistä tekijältä, ja minä yritin irrottaa tekijän otetta siskoni kaverista. Poika painoi puukon kaulaani vasten ja yritti viiltää. Sitten hän painoin veitsen rintaani vasten.

Kaivoi aseen

Lopulta ryöstöä yrittänyt poika päästi irti Julian sisaren kaverista ja kaivoi taskustaan metalikuulilla täyttettävän ilma-aseen.

- Hän huomasi, ettei ase pelottanut minua, joten hän alkoi osoitella aseella ystävääni ja siskoni kavereita. Jossain vaiheessa hän laukaisi aseen. Yritin suojata ihmisiä käsilläni, ja silloin sain yhden kuulan sormeeni. 

Ampujan mukana ollut ystävä yritti estää ammuskelun, ja heidän välilleen syntyi taistelu.

- Sen jälkeen hän ampui vielä kaksi kertaa. Molemmat laukaisut osuivat minua kasvoihin.

Tilannetta kauempana seurannut Julian sisar ryntäsi paikalle ja huomasi Julian kasvojen vuotavan verta.

- Hän otti minusta kiinni ja veti automme luokse. Huusin sisareni kaverit autoon ja poistuimme paikalta.

TIS-Julia

 

Tuskainen sairaalarumba

Julia meni sairaalaan vasta päästyään lähemmäs kotikaupunkiaan Keravaa. Sairaalaan päästyään poliisit saapuivat paikalle kysymään tapahtuneesta.

- En soittanut poliiseja tapahtumapaikalle, koska oli tärkeämpää saada ihmiset turvaa tilanteesta.

Julia pääsi sairaalasta kotiin myöhään lauantaiaamuyönä, mutta hän ei saanut nukuttua kunnolla.

- Lauantaina kasvojani alkoi särkeä. Kituutin siinä sen päivän, mutta sunnuntaina soitin neuvontapuhelimeen, pitääkö minun lähteä päivystykseen saadakseni kovempia kipulääkkeitä. Kipuni oli aivan järkyttävä. Sunnuntai-iltana Vantaan Peijaksen sairaalan päivystyksessä minut käskettiin kotiin ja menemään omalle lääkärilleni seuraavana päivänä. 

Siitä alkoi melkoinen sairaalarumba, sillä Julia joutui odottamaan oman terveysasemansa takaisinsoittoa maanantai-iltapäivään asti, ja sen jälkeen lääkäri käski hänen palata Peijaksen sairaalaan kuvattavaksi.

TIS-Julia
Julia vaatii häntä kasvoihin ampuneelta pojalta korvauksia. - Keskustelemme asianajajani kanssa, kun tapaus etenee syyttäjälle.

 

Järkyttävä löytö

Peijaksessa Julian leukaluun epäiltiin murtuneen, sillä kasvojen liikuttaminen oli niin kivuliasta. Kuvien ottamisen jälkeen Julia pyydettiin toimenpidehuoneeseen.

- Minulle kerrottiin, että kasvoissani on pari kuulaa ja että minulla ei ollutkaan käynyt niin hyvä tuuri kuin oli luultu. Leuassani ollut kuula oli aivan luun vieressä. Silmäkulmaan osunut kuulaa oli todella lähellä silmämunaa, eli se olisi voinut viedä näköni kokonaan, hän kauhisteli.

- Kuulien poistamisessa meni muutama tunti, koska silmän lähellä ollut kuula oli vaikea löytää. Siihen piti laittaa koko ajan lisää puudutusainetta, koska sillä alueella on niin paljon hermoja.

Vaatii korvauksia

Julian mukaan tekijä on saatu kiinni. Hän vaatii tekijältä korvauksia.

- Keskustelemme siitä asianajajani kanssa, kun tapaus etenee syyttäjälle.

Julialle jää tapahtuneesta jälkiä kasvoihin.

- Kannan arpeni ylpeydellä.

Tapauksen tutkinta on yhä kesken.

Julian tapauksesta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »