fbq
Uutiset
28.01.2017 10:03
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Tony "Viikinki" Halme oli kova luu Gladiaattoreissa.
Raju paljastus edesmenneestä Tony Halmeesta – tuntematon seläntaputtaja sai tuta Viikingin voiman!
Uutiset
28.01.2017 10:03
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Sub alkoi esittää keskiviikkona uusintoina 1990-luvun suosikkisarjaa Gladiaattoreita. Vuosina 1993-95 MTV:llä esitetyssä ohjelmassa gladiaattorin roolissa nähtiin myös Tony ”Viikinki” Halme.

Amerikassa asti ammattilaisnyrkkeilijänä ja showpainijana tunnettu Tony oli Suomessa julkkis jo ennen Gladiaattoreita, mutta supersuosittu ohjelma teki hänestä vielä kuuluisamman.

Viikingin tavoin gladiaattorina pullistellut, Teräksenä tunnettu lahtelaiskörmy Jussi Hokkanen muistelee edesmennyttä Tonya lämmöllä.

- Tony oli mukava kaveri – sellainen hauska tyyppi, joka toisaalta poltti proppunsakin aika helposti. Hän ei tykännyt yhtään, kun kaikki läiskivät häntä selkään ja huusivat, että ”Terve, Tony!” Jussi muistelee.

- Hän oli niin iso kaveri, että moni tuli mittelemään voimiaan.

Tony "Viikinki" Halme oli kova luu Gladiaattoreissa.

Jussi muistaa eräänkin tapauksen vuodelta 1997:

- Helsingin Hartwall-areena oli vasta avattu ja kävimme Tonyn kanssa katsomassa siellä jääkiekkoa. Sitten erätauolla joku tuntematon äijä tuli täysillä lyömään häntä nahkatakin selkään. Vaikka Tony oli iso mies, on selvää, että sellainen sattuu meitä jokaista.

Silloin oli kuulemma helvetti irti.

- Tony huusi sille äijälle, että ”jumalauta!” Sitten hän otti sitä niskasta ja perseestä kiinni ja lennätti lattiaa pitkin 10-15 metriä, Jussi muistelee.

- Sen jälkeen se kaveri otti jalat alleen!

Show- ja urheilu-uransa lisäksi muun muassa perussuomalaisten kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna toiminut Tony kuoli 47-vuotiaana vuonna 2010.

Lue lisää gladiaattoreista tuoreesta Seiskasta!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »