fbq
Uutiset
17.03.2017 11:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto
Popedan tiedotustilaisuus hotelli Kämpissä, Helsingissä.
Popedan Costello on pitänyt yli puolen vuoden tauon lempijuomastaan alkoholista: Se on sitä bilebensaa!
Uutiset
17.03.2017 11:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Pasi Murto

Olisi tavallaan väärin sanoa, että Popedalla on menossa iso vuosi – bändi kun on porskuttanut isosti jo huikeat 40 vuotta!

Mutta sitä kuluva vuosi kuitenkin on. 40-vuotistaipaleensa kunniaksi Popeda järjestää syksyllä massiivisen juhlakonsertin, kun bändi kipuaa 25. marraskuuta Helsingin Hartwall-areenan lauteille. Kuukautta aiemmin orkesterista ilmestyy peräti 600-sivuinen bändihistoriikki, joka on lähtöisin Vesa Kontiaisen kynästä.

- 40 vuotta on kyllä mennyt nopeasti. Nyt tuntuu, että vuodet ovat lyhyempiä kuin ennen, Pate Mustajärvi, 60, ihmettelee Seiskalle.

- Niin on. Aina tuntuu olevan se juhannuskeikka! Costello Hautamäki, 53, komppaa.

Pate Mustajärvi ja Popedan bändihistoriikki.

Kaiken kukkuraksi Popedalta ilmestyy tänään perjantaina (17.3.) paremmin hip hop- ja kantri-muusikkona tunnetun Stigin tuottama albumi Haista…Popeda! Uunituore rokkilätty on järjestyksessään jo bändin 20:s.

- Levyltä kuulee, ettei siellä ole pakosti keksitty mitään. Popedassa ei ylipäänsä tehdä mitään pakolla, vaan ideoiden on aina lähdettävä bändin sisältä, Costello korostaa.

Niin lähti myös idea Stigistä tuottajana.

- Halusimme, että hän tuo Popedaa 2000-luvulle.

Popedan bändihistoriikki ja uutuusalbumi Haista... Popeda!

Vauhdikkaat – ja osin myös kosteat – vuodet eivät ole rauhoittaneet Popedaa. Kun kundit torstain tiedotustilaisuudessa hulppeassa helsinkiläishotellissa Kämpissä jakoivat medialle kommentteja, osa tyytyi kostuttamaan kurkkuaan vedellä, osa taas oluella.

- Alkoholi on lempijuomani. En vain ole juonut sitä seitsemään kuukauteen, Costello sanoi ja jatkoi:

- Mutta onhan se niin, että kun äijät pitävät hauskaa, niin kyllä siinä viinaa menee! Se on luonnollinen asia, mutta sitä ei juoda rockin takia eikä rockia soiteta viinan takia. Se on sitä bilebensaa!

Popeda porskuttaa edelleen, vielä 40 vuoden jälkeenkin.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »