fbq
Uutiset
24.02.2020 14:27
Teksti: Niki Miettinen, Pauli Poutanen|Kuvat: Pasi Murto, Instagram
Sanni ja Cheek
Poliisi salakuunteli Niko Ranta-ahon bilekämppää Ruisrockissa - hämmentävä festarijuoru tarttui nauhalle: Muusikot heittivät Cheekin puku päällä uima-altaaseen!
Uutiset
24.02.2020 14:27
Teksti: Niki Miettinen, Pauli Poutanen|Kuvat: Pasi Murto, Instagram

Katiska-vyyhdissä poliisit salakuuntelivat Niko Ranta-Ahon ja hänen seurueensa keskusteluja, kun nämä olivat juhlimassa Turussa Ruisrockin aikaan viime heinäkuussa.

Poliisi kohdisti tilakuuntelua asuntoon, jonka seurue oli vuokrannut käyttöönsä festivaaliviikonlopun ajaksi. Osa poliisin äänittämistä keskusteluista tuli julki, kun syytteet luettiin Katiska-jutun vastaajille Helsingin käräjäoikeudessa.

Kunnon juoru! 

Esitutkintaan on kirjattu merkillinen sananvaihto, joka koskee tunnettuja suomalaismuusikoita. 

Tallenteella äänessä on pääasiassa Niko. Esitutkintapöytäkirjan mukaan huoneessa oli hänen lisäkseen mieshenkilö, joka on yksi huumejutun pääsyytetyistä. Nikon ja hänen kaverinsa keskusteluissa viitataan tunnettuihin artisteihin, tuttavallisessa sävyssä. 

Kumpi voittaa, kun JVG ja Ville Valo esiintyy samaan aikaan, kumpi voittaa, Niko kysyy kaveriltaan.

80 000 Ville Valo eilen maksanut, JVG kolmekymppii, Niko jatkaa.

Sitten puhe kääntyy JVG-yhtyeen Jare Brandiin.

Tota Jare.

Jare.

Joo.

Niko sanoo, että "hän ei pysty sietää sitä".

...se Jare Joakim Brand on v***u ihan pers******ikä.

Sitten Niko kertoo kaverilleen kulmakarvoja nostattavan juorun!

Kuuliksä mitä Sanni oli tehny, Niko sanoo kaverilleen.

No?

Ne heitti Spektin kanssa Cheekin uima-altaaseen v***u puku päällä ja se oli selvin päin ... arvaa mitä, Jake (asiakirjoista ei selviä, keneen Jakeen viitataan) oli sanonut sille.. (se) oli tullut uhkailee sitä ja joku muijakin siinä ja Jake oli sanonut et unohda.... teit kerrankin hyvän teon.. Oli alkanut uhkailee sitä siinä. Äijällä tukka kunnossa, menossa häihin niin heittää sen v***u uima-altaaseen! 

Nikon kaverilleen kertoma juttu voi olla totta tai sitten ei, mutta Katiska-juttun rikosepäilyihin tarina ei sinänsä liity mitenkään. Poliisin tilakuuntelun myötä vuokrakämpästä tallennettiin muitakin keskusteluja, jotka eivät koske epäiltyjä rikoksia.

Eräässä tallenteessa asunnossa olleet naishenkilöt esimerkiksi pohtivat, pitäisikö laittaa ponnari päähän uloslähtiessä. 

ponnar

Kuvakaappaus esitutkintapöytäkirjasta 5500/R/69361/19 

Enkelipomo

Bilekämpässä Nikon ja Sofian kanssa vietti aikaa Ruisrock-viikonloppuna myös Hells Angels-jengin päällikköjäsen Jarkko Laakso. Poliisi epäilee hänen olleen keskeisessä roolissa huumekaupoissa ja Nikon tärkeä rikoskumppani. Poliisikuulusteluissa mies ei vastannut hänelle esitettyihin kysymyksiin käytännössä mitään.

Ruisrockin bilekämppään kohdistettu  tilakuuntelu kuitenkin osoittaa, että mies oli paikalla ja välillä itsekin äänessä. Niko ja jengipomo myös kuvattiin yhdessä Ruisrock viikonloppuna, poliisin toimesta. 

Jake niko

Tämän kuvan poliisi otti Turussa Ruisrock-viikonloppuna . Kuvassa oikealla Niko Ranta-aho ja vasemmalla Jarkko Laakso, jota epäillään Nikon rikoskumppaniksi. Mies on yksi Hells Angels-jengin pomoista.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »