Uutiset

Pian 60-vuotias Vicky Rosti: Onko kaikki mennyt hukkaan, kun pyöritän persettä ja laulan Charlie Brownista vuodesta toiseen?

31.12.2017 21:02

Vaikka Virve Rosti on ollut jo 15-vuotiaasta julkisuuden valokeilassa, media ei ole koskaan kohdellut häntä huonosti.

– Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan. Jos itse järjestää kohuja, niin kyllä media ottaa kopin.

– Kun on rehellinen ja avoin, on helpompi elää julkisuudessa. Ei elämästäni saa revittyä kohuotsikoita.

Menikö kaikki hukkaan?

Laulaja on miettinyt, mitä tekisi, ellei musiikkiura olisi vienyt mennessään.

– Minusta olisi voinut tulla mitä vain, koska olen niin fiksu! Olisin ehkä opiskellut kieliä tai jotain liikkumiseen liittyvää.

– Joskus pohdin, onko kaikki mennyt ihan hukkaan, kun pyöritän persettä ja laulan Charlie Brownista vuodesta toiseen, Virve nauraa.

Elämäkerta tekeillä

Tulevan juhlavuoden kunniaksi Virvestä julkaistaan elämäkertakirja Vickypedia. Tuija Wuori-Tabermannin kirjoittama teos julkaistaan Virven syntymäpäivien alla marraskuussa.

– Kirjaa varten Tuija haastatteli minua, perheenjäseniäni ja työkavereita. Hän on tehnyt valtavasti taustatyötä.

Tuleeko kirjassa olemaan suuriakin paljastuksia?

– Ei kirjasta tule mitään paljastuskirjaa. Paljastukset tulevat sitten siihen jatko-osaan, jonka nimi on Vickyleaks, Virve sanailee.

Laulaja sanoo kirjan olevan nuoren naisen kasvutarina miehisessä musiikkibisneksessä. Virven oma ura alkoi jo 44 vuotta sitten.

– Musiikkimaailma on omalla tavallaan raaka. Olen selvinnyt kuusikymppiseksi ihan täyspäisenä ja kasvattanut kolme lasta. Hekin ovat järjissään.

Näin syntyi Vicky Rosti!

Virve Rosti voitti Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailut vuonna 1974. Seuraavana vuonna ilmestyi esikoissinkku Siinä ruutia on kun rakastun, jonka B-puolena oli megahitti Kun Chicago kuoli. Hänet on tunnetu läpi uransa taiteilijanimellä Vicky Rosti.

Soolouransa lisäksi Virve oli mukana Danny-show'ssa vuosina 1974–1976. Hän on ollut Menneisyyden Vangit -yhtyeen laulusolistina vuodesta 1991. Nykyään Virve keikkailee myös Toyboys-yhtyeensä kanssa, jossa soittaa kitaraa hänen avomiehensä Ari "Nude" Kaasalainen. Virvellä on takanaan kaksi avioliittoa. Ensimmäisestä liitosta on kolme aikuista lasta.

Lue lisää Kanarialla viihtyvästä Vicky Rostista torstaina ilmestyneestä Seiskan Ekstra-lehdestä 55/2017!

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!