fbq
Uutiset
16.01.2017 14:24
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan Toimitus
Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Perussuomalaisille taas vihapuhetuomio: Tynkkyselle sakkotuomio some-kirjoittelusta!
Uutiset
16.01.2017 14:24
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan Toimitus

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perussuomalainen poliitikko Sebastian Tynkkynen sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Yhteinen rangaistus teoista on 50 päiväsakkoa, joista jää Tynkkysen tuloilla maksettavaksi 300 euroa.

Tynkkynen oli kirjoittanut Facebook-sivuillaan muun muassa, että islam pitäisi kitkeä Suomesta pois. Hän oli myös vaatinut, että islaminuskoisten ihmisten poistaminen maasta pitäisi tehdä massiivisten siirtojen avulla. Tynkkynen kirjoitti myös, että ”mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa”.

Perussuomalaisen katsottiin myös häpäiseen yhdessä Facebook-kirjoituksessaan muslimien pyhinä pitämiä kohteita tavalla, joka oli omiaan herättämään ja vahvistamaan uskonnollista suvaitsemattomuutta.

Tynkkynen katsoi, ettei hän syyllistynyt kummassakaan asiassa rikokseen.

Hakkarainenkin sai vastikään sakot

Perussuomalaiset ovat olleet viime aikoina runsaasti julkisuudessa vihapuheeksi katsottujen kirjoitusten osalta. Hiljattain puolueen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sai niin ikään sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Myös puolueessa vaikuttavat Olli Sademies ja Terhi Kiemunki ovat olleet käräjillä samasta aiheesta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »