fbq
Uutiset
14.08.2020 06:03
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus
Paula Koivuniemi
Paula Koivuniemi oli suistua maasturillaan mereen Helsingin Kaivopuistossa – sivullinen sankari pelasti: Hän oli kauhuissaan, eikä pystynyt avaamaan ovea – kuva!
Uutiset
14.08.2020 06:03
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus

Laulajalegenda Paula Koivuniemen, 73, automatka oli päättyä ikävästi Helsingin Kaivopuiston rannassa.
Vakavassa läheltä piti -tilanteessa laulajalle olisi voinut käydä todella pahasti. Vain ohikulkijan ripeä toiminta pelasti Paulan. Seiskalle varmistetun tiedon mukaan hengenvaarallisen tilanteen aiheutti Paulan assistentin Siru-koira.

”Kuski repi vaihteita” 

Seiska tavoitti sankariksi nousseen miehen, joka oli tunnetun rantakahvilan Caruselin liepeillä tapahtumahetkellä. Punainen Subaru-farmari kiinnitti miehen huomion. 

– Kuulin, kuinka parkkipaikalla kahvilan edessä olevan auton kuljettaja yritti vaihtaa vaihteita ja repi niitä edestakaisin. Tai ainakin niin luulin. Auto ei ollut käynnissä lainkaan, mutta yhtäkkiä se nytkähti eteenpäin ja alkoi lipua kohti merta, mies kertaa dramaattisia tapahtumia.

Silminnäkijän mukaan kuljettaja ei ehtinyt toimia lainkaan, vaan auto syöksyi uhkaavasti kohti pudotusta mereen. Auton renkaat olivat hetkessä meren yllä pohjan natistessa kiinni reunukseen. 

Seiskan haltuunsa saamista kuvista huomaa, miten auto jäi ainoastaan pohjasta kiinni etupyörien ollessa ilmassa vain metrin korkeudella aalloista. Myös auton vasen takarengas oli jo ehtinyt nousta ilmaan. 

Kuin ihmeen kaupalla citymaasturi jäi kuitenkin roikkumaan laiturin reunalle nokka kohti merta. 

Paula

Sai Paulan rauhoittumaan

Mies kertoo juosseensa auttamaan naiskuljettajaa kaverinsa kanssa. Autolle päästyään hän tunnisti kuljettajan iskelmätähti Paula Koivuniemeksi.

- Paula oli poissa tolaltaan sisällä autossa ratista kiinni puristaen. Hän tuntui aluksi olevan niin kauhuissaan, ettei pystynyt edes avaamaan sisäpuolelta lukossa olevaa ovea, mies kertoo.

- Yritin saada hänet tulemaan ulos auton matkustajan puolelta, sillä auton vieressä ollut valotolppa esti kuljettajan oven avaamisen kunnolla. Paula vaikutti kuitenkin olevan sangen järkyttynyt eikä oikein ymmärtänyt puhetta. Sain kuitenkin hänet rauhoittumaan puheellani, ja Paula pääsi sujahtamaan kuljettajan ovesta ulos minun ja kaverini pitäessä autosta kiinni varmistaen, ettei se tipu mereen.