fbq
Uutiset
22.04.2020 13:16
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Palsanmäet
Palsanmäkien henkeä uhattu – palauttavat kohutun 100 000 euron tukirahan: "Nyt tuli mitta täyteen!"
Uutiset
22.04.2020 13:16
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Heli ja Aki Palsanmäki ovat järkyttyneitä saamastaan vihapostista. Some-myrsky leimahti täysiin liekkeihin sen jälkeen, kun kävi ilmi, että Suomen Huutokauppakeisari -tv-ohjelmasta tuttu pariskunta on saanut 100 000 euron kehitysrahan valtion rahoitusyhtiöltä Business Finlandilta. Palsanmäet ilmoittivat keskiviikkona (22.4.20), että heidän "mittansa tuli nyt täyteen".

– Jos meidän henkeä ruvetaan uhkailemaan ja talomme uhataan polttaa. Niin raja meni siinä! Heli ja Aki totetavat julkisella Huutokauppa Palsanmäki -sivullaan Facebookissa.

– Palautimme 100 000€ tuen Business Finlandialle. Henkinen paine on nyt niin kova että tässä paineessa ei pysty tekemään järkeviä ratkaisuja yrityksen kehittämiseen. Joka ei ole pelkkä nettisivujen päivitys!!!

Palsanmäet jatkavat, että aikovat silti jatkaa yrityksensä kehittämistä.

- Mutta bisnesideaamme emme avaa kenellekkään enempää!  

He ovat myös ottaneet yhteyttä polisiin.

– Olemme tehneet kaikista uhkailuista rikosilmoituksen!  Ihmisiä olemme mekin vaikka olemme yrittäjiä!! 

 

 

 

Tausta

Tukiraha-asian tultua julki Heli kirjoitti Facebookiin, että tuki on myönnetty puhtaasti liiketoiminnan kehittämiseen muuttuneessa tilanteessa.

- Raha on tarkoitettu yrityksen kehittämiseen. Ei tule meidän taskuun. Vaan menee palveluntuottajien taskuun, toisin sanoen firmalle joka tekee meille nettiin sivuston jossa pystymme pitämään entistä paremmin huutokauppoja. Eli tämäkin projekti työllistää monta henkilöä!

Tarkat ehdot

Heli kertoi heti kättelyssä, että tukisumma on todella iso, suorastaan valtava. 

– Jokainen euro jota ei tästä tuesta mene tähän projektiin palautetaan Business Finlandille. Ja (tuen antajalle) raportoidaan tarkasti projektista.

Heli otti kantaa myös värikkääseen some-kirjoitteluun ja vääriin väitteisiin.

- Sitten sinä joka olet lukenut, että muutamme Espanjaan talveksi ja Aki jää eläkkeelle kun täyttää 55v. Se oli HAAVE ennen koronaa. Mutta näin ne haaveet kaatuu!

Ei luovuteta! 

Palsanmäki listaa, kuinka pandemia on vaikuttanut heidän työhönsä:

– Livehuutokaupat on peruttu, huutokauppakeikat on peruttu, ohjelman tekeminen on peruttu....Meidän ainut tulonlähde on tällä hetkellä ennakkotarjouksilla pidettävä huutokauppa ja voin kertoa, että sillä maksetaan nippa nappa yrityksen kiinteät kuukauden menot, Heli tilitti. 

– Tämä koronatilanne ei ole kenellekään mukava tilanne. Mutta miksi pitää luovuttaa? Minä en ainakaan halua, että olemme puolen vuoden tai vuoden päästä konkurssissa, jos vaan pyöritämme kotona sormia!