fbq
Uutiset
18.10.2018 18:10
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus/ MTV media/ All over press
elastinen ja snoop
Paljastus uutuuskirjassa: näin Paula Vesala liittyy Elastisen ja Snoop Doggin biisiin - Snoop vaati korvaukseksi 30 000 dollaria, Paula lainasi rahat!
Uutiset
18.10.2018 18:10
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus/ MTV media/ All over press

Rähinä Recordsin historiasta kertovassa, tänään torstaina (18.10.) julkaistussa Mikko Aaltosen 7 veljestä – 20 vuotta Rähinää -kirjassa pureudutaan Fintelligens- ja Kapasiteettiyksikkö-yhtyeiden ja niistä soolourille lähteneiden artistien historiaan. 

Yksi heistä on Elastinen, joka muodostaa yhdessä Iso H:n kanssa yhden suomiräpin pioneeriyhtyeistä, edellä mainitun Fintelligensin. 

Lue lisää: Rähinä-kirja paljastaa maineen kääntöpuolen – Elastisella nousi kohisemalla kusi päähän: ”Julkisuus oli jotain, mitä Kimmo syleili”

Elastinen on julkaissut soolouransa aikana liudan kappaleita, joiden tarttuvia lyriikoita on kuultu esimerkiksi Vain elämää -ohjelmassa.

Mies on menestyksekkään taipaleensa aikana lyönyt hynttyyt yhteen lukuisten suomalaismuusikoiden kanssa. Miehen Koko Yö -kappaleessa kuullaan kuitenkin ripaus maailmanluokan meininkiä, sillä biisillä vierailee itse Snoop Dogg.

 

Tekstiviesti muutti kaiken

Elastinen tapasi Snoopin kesällä 2014, Tampereella järjestettävien Blockfest-festareiden bäkkärillä. Tuolloin jenkkiräppäri oli suostunut siltä istumalta antamaan äänensä Elastisen uudelle kappaleelle. Sen jälkeen Snoopista tai hänen manageristaan ei kuulunut pihaustakaan, lukuisista tavoitteluyrityksistä huolimatta.

Lue lisää: Poliisi vei Elastisen putkaan suunsoiton vuoksi - Uniikki joutui leikkauspöydälle! Uutuuskirja paljastaa suomalaisräppärien käsittämättömän sairaala- ja putkareissun!

elastinen ja paula vesala
Paula Vesala vieraili Elastinen Feat -ohjelmassa. 

Tammikuussa Elastinen matkusti Yhdysvaltoihin, eikä jenkkiräppäristä ollut siihenkään mennessä kuulunut sanaakaan. Toisena päivänä enkelten kaupungissa kaikki muuttui, Elastinen sai tekstiviestin kesken lounashetken. 

- Tekstiviesti oli helsinkiläismanageri Jusu Hautalalta: ”Snoopin jengi vastasi vihdoinkin. 30 000 dollaria käteisenä rahana hänen toimistoonsa huomiseen mennessä, niin fiitti tulee kahden viikon sisällä meilitse, kirjassa kerrotaan. 

Lue lisää: Rähinä-kirja paljastaa maineen kääntöpuolen – Elastisella nousi kohisemalla kusi päähän: ”Julkisuus oli jotain, mitä Kimmo syleili”

snoop

Ajoi gettoon 30 000 dollaria mukanaan

Ongelma muodostui siinä vaiheessa, kun Elastinen ymmärsi käteisvarojensa vaativan täytettä. Hänen onnekseen lounasseurana oli Paula Vesala, jolla oli yhdysvaltalainen pankkitili. 

- Kimmo pyysi Paulaa sivummalle ja kertoi tilanteen. Vesala lupasi auttaa. Kävi ilmi, että Los Angelesin pankeista oli mahdollista nostaa kerrallaan vain 10 000 dollaria päivässä, joten Kimmon ja Paulan piti käydä läpi neljä eri pankkikonttoria Los Angelesissa, kunnes vaadittu summa oli seteleinä Kimmon putkikassissa, tarina jatkuu. 

Elastinen ajoi yksin Long Beachin gettoon – mukanaan 30 000 dollaria käteistä. Löydettyään Snoopin manageritoimiston, hän antoi sihteerille rahat, keskusteli hetken Snoopin managerin kanssa ja poistui paikalta.

- No, siinä meni pari viikkoa ja meilissä tuli kuin tulikin Snoopilta täysin valmis fiitti. Silloin ymmärsin, että musabisnekset tdellakin hoidetaan South Centralin suunnalla vielä tänä päivänäkin hieman eri tavalla kuin meillä Suomessa, heh. Vaikka Snoop oli kirjoittanut kelpo värssyt, eihän siitä biisistä mitään hittiä tullut. Mutta se kokemus oli kyllä melkein sen kolmenkympin arvoinen, Elastinen avaa.