Uutiset

Pääministeri Juha Sipilän vaimo avautuu mediakampanjassa perheen kuopuksen kuolemasta: Vuorasin hauta-arkun häälahjaksi saaduilla pitsilakanoilla

12.03.2018 10:20

Suuri suru kohtasi toimitusjohtaja-kunnanvaltuutettu Minna-Maaria Sipilän ja suomen pääministeri Juha Sipilän perhettä kolme vuotta sitten, kun heidän 22-vuotias Tuomo-poikansa menehtyi päiväkirurgisen leikkauksen jälkikomplikaatoihin. 

Minna-Maaria kertoo Mahdollisuus muutokseen -nettisivuilla viimeisestä kerrasta, kun hän tapasi perheen nuorimman.

- Helmikuu 2015 muutti perheemme elämän pysyvästi. Kuopuksellemme Tuomolle tehtiin päiväkirurginen leikkaus, johon ei pitänyt sisältyä sen kummempia riskejä. Kun halasin häntä osaston ovella, en tiennyt sen olevan viimeinen kerta, kun näin hänet elossa.

”Puhuimme illalla vielä puhelimessakin”

Minna-Maaria kertoo, että Tuomon leikkaus oli sujunut hyvin ja illalla äiti oli vielä puhunut poikansa puhelimessa. Vain hetki sen jälkeen Minna-Maaria sai tiedon Tuomon kuolemasta. 

- Leikkaus meni hyvin ja puhuimme illalla vielä puhelimessakin. Puhelu loppui tuttuun toivotukseen ”Hyvää yötä, Jeesus myötä”. Vain pari tuntia sen jälkeen minulle soitettiin, että Tuomo oli kuollut leikkauksen jälkikomplikaatioihin. Hän oli lyyhistynyt sairaalan käytävälle, eikä herännyt enää elvytyksestä huolimatta. Tuomon elämä päättyi vain 22-vuotiaana.

Minna-Maaria kertoo, että Tuomon harrastuksiin kuului alttoviulun ja saksofonin soittamisen lisäksi myös kalastaminen. 

- Juha, Tuomon veljet, Juhan isä ja vävymme veistivät Tuomolle veneen muotoisen arkun muistoksi heidän yhteisestä kalastusharrastuksestaan. Vuorasin arkun häälahjaksi saaduilla pitsilakanoilla.
Oman lapsen hautaaminen on äärettömän raskasta. Olen kuitenkin kiitollinen, että sain olla saattamassa Tuomon sairaalaan ja jutella hänen kanssaan leikkauksen jälkeen.

Viiden lapsen vanhemmat tapasivat yli 40 vuotta sitten. Tuolloin he olivat seurakunnan kesäleirillä Kalajoen Maakallassa. 

- Aloimme kirjoitella ja vähitellen suhteemme muuttui seurusteluksi. Kristillinen vakaumus ja samanlaiset elämänarvot yhdistivät meitä. Menimme naimisiin vuonna 1981 ja asetuimme Ouluun. Saimme viisi lasta ja elimme tavallista, kiireistä mutta antoisaa lapsiperheen arkea.
 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!