fbq”Olin laiha ja luiseva!” Miss Eurooppa Riitta Väisänen: En pitänyt itseäni kauniina! | Seiska
Riitta Väisänen ei pitänyt itseään kauniina.

”Olin laiha ja luiseva!” Miss Eurooppa Riitta Väisänen: En pitänyt itseäni kauniina!

Uutiset | 29.12.2019 15:02

Riitta Väisänen, 65, sanoo olleensa aina hevostyttö. Hän hymähtää, että lapsena häntä eivät missikisat paljon kiinnostaneet.

– Kyllä minä Sophia Lorenia ihailin. Siihen aikaan oli sellaisia filmitähtipurukumeja, joissa oli ihania kuvia ulkomaan elävistä, Riitta muistelee.

– Olin laiha ja luiseva, isot ruskeat silmät vain pyörivät päässäni. En pitänyt itseäni kauniina. Minua kiusattiinkin koulussa ja haukuttiin ”lauta-leenaksi”. Mutta eivätpä huudelleet enää parin vuoden kuluttua!

Riita jäi Miss Suomi 1976 -kisassa yllättäen toiseksi, kun Suvi Lukkarinen kruunattiin voittajaksi. Toinen perintöprinsessa oli Maarit Leso.
Riita jäi Miss Suomi 1976 -kisassa yllättäen toiseksi, kun Suvi Lukkarinen kruunattiin voittajaksi. Toinen perintöprinsessa oli Maarit Leso.

Lue myös: Riitta Väisäsellä oli vientiä Amerikassa: Pelästyin nakuilua Playboyssa!

Jäin toiseksi Suomessa

Vuonna 1976 silloin 21-vuotias Riitta osallistui Miss Suomi -kilpailuihin. Kisat lähettävä MTV meni lakkoon, ja niinpä finaali oli vasta huhtikuussa.

Sitä ennen kaikki sen ajan aikakauslehdet, kuten Jaana ja Seura, pitivät omia missiäänestyksiään, jotka Riitta voitti.

– Miss Suomi -kisassa jäin kuitenkin toiseksi, kun Suvi Lukkarisesta kruunattiin voittaja. Ei se haitannut minua yhtään. Pääsin edustamaan Suomea voitokkaasti Miss Eurooppa -kisoissa Kreikassa.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!