Ohjaaja Timo Koivusalon firma on mykistävässä kasvussa: miljoonavoitto lastenelokuvilla!

Uutiset | 12.05.2017 07:06

Tykätty tv-persoona ja elokuvaohjaaja Timo Koivusalo voi tarttua odotettuun Olavi Virta -projektiinsa luottavaisin mielin. Hänen kokonaan omistamansa Artista Filmi Oy voi nimittäin paremmin kuin koskaan aiemmin.

Yhtiö kajautti vuonna 2016 peräti 1 056 000 euron voiton. Tulokseen päästiin liki 2,8 miljoonan liikevaihdolla. Viivan alle jäi yli tuplasti enemmän satoa kuin edellisenä tilikautena.

Pekko Aikamiespoikana ja Tuttu Juttu Show’n tähtenä suomalaisten sydämet sulattanut porilainen osannee arvostaa voittokulkuaan. Takana ovat vaikeat ajat, jolloin yrityksen tulevaisuus oli vaakalaudalla. Esimerkiksi vuonna 2011 Artista Filmi kirjasi peräti puolen miljoonan euron tappion.

Pankkitili pullottaa

Putiikin uuden tulemisen salaisuus on Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjoihin perustuvat Risto Räppääjä -elokuvat. Viimeisin kolmesta rainasta, Risto Räppääjä ja Yöhaukka, oli viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa. Yhteensä Timon ohjaama trilogia houkutteli elokuvateattereihin yli 926 000 katsojaa.

Menestys on kotiutettu myös firman taseeseen, sillä voitonjakokelpoisia varoja on liki 1,8 miljoonaa euroa. Muhkealla kassallaan yritys voisi halutessaan tehdä 1,6 miljoonan euron Olavi Virta -elokuvan ilman tukiakin.

Pankkitilin pullotuksesta huolimatta Timo päätti, ettei hän tarvitse osinkoja. Ilman palkkioita elokuvantekijä ei ole kuitenkaan viime aikoina jäänyt, sillä yhtiöstä nostettiin edellisvuonna 168 000 euron osingot.

Virta viivästyi

Olavi Virran tarinan kertominen on Timolle pitkään haudutettu unelma. Hän kertoi elokuvan julkistamistilaisuudessa Seiskalle, että kuvaukset piti aloittaa jo viime vuonna.

– Kun olen sekä ohjaaja että tuottaja, elokuvien tekeminen on pitkä prosessi. Joudun tekemään töitä hullun lailla hakien rahoitusta ja kehitellen käsikirjoitusta, että päästään tähän pisteeseen. Olavi Virta on 17. pitkä elokuvani, ja mietin jokaista elokuvaa tehdessäni, jääkö tämä viimeiseksi.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!