Antti Jokinen on menossa talvella Los Angelesiin.

Ohjaaja Antti Jokiselta meni Hollywoodissa huippuelokuvia ohi suun – ”Minua ei kiinnosta kauhuelokuvat!”

27.10.2018 12:08

Ohjaaja Antti J. Jokinen, 50, aloittaa ensi keväänä kuvataiteilija Helene Schjerfbeckistä kertovan Helene-suurelokuvan kuvaukset. Hän kertoo tutustuneensa 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa vaikuttaneen Schjerfbeckin taiteeseen äitinsä kautta jo lapsuudessaan.

Lue myös: Ohjaaja Antti J. Jokinen muikeana uutuuselokuvastaan: Kiva näyttää suomalaisille!

– Mutsi oli ammatiltaan kulttuurisihteeri, joten minua pakotettiin penskana lätkä- ja koripallotreeneistä taidenäyttelyihin. Se tuntui ensimmäiset puoli vuotta suurelta kärsimykseltä. Olen ollut Schjerfbeck-fani 17-vuotiaasta lähtien, Antti kertoi Seiskalle elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Antti J. Jokisen vaimolla Krista Kososella on rooli Helene-elokuvassa. – Olen onnellisessa asemassa, että saan ohjata Suomen parhaita näyttelijöitä. Krista on superluokan ammattilainen.
Antti J. Jokisen vaimolla Krista Kososella on rooli Helene-elokuvassa. – Olen onnellisessa asemassa, että saan ohjata Suomen parhaita näyttelijöitä. Krista on superluokan ammattilainen.

 

Lue myös: Antti J. Jokinen ohjasi Beyoncélle, Celiné Dionille ja Eminemille musiikkivideoita – lopetti hommat täysin! "Kuppi meni nurin"

Huippuelokuvia ohi suun

Antti on viettänyt työprojektiensa takia Los Angelesissa pitkiäkin aikoja vaimonsa Krista Kososen ja heidän kolmevuotiaan Selma-tyttären kanssa.

Lue myös: Tällaiset olivat Krista Kososen ja Antti Jokisen häät: Aku Hirviniemi hauskuutti Putous-hahmolla – Maria Ylipään esitys kosketti!

– Jenkeissä on ollut muutamia huippuelokuvia, joihin minua on kaavailtu ohjaajaksi. Ne ovat kuitenkin menneet ohi suun! Minua ei kiinnosta kauhuelokuvat, joita pääsisin ohjaamaan saman tien. Olemme menossa jälleen talvella Los Angelesiin pidemmäksi aikaa.

Teksti: Petri Voutilainen
Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!