Uutiset

Nyt puhuvat Suomen elokuva-alan ahdistelijoiksi väitetyt leffatähdet: ”Haluamme virallisen tutkinnan!”

23.11.2017 06:24

Näyttelijä ja ohjaaja Heidi Lindén aiheutti kohun, kun hän lokakuussa kertoi Helsingin Sanomille Suomen elokuva-alalla vallitsevasta seksuaalisen häirinnän kulttuurista. Lindénin mukaan asia paljastui, kun hän haastatteli alan naisia opinnäytetyötään varten. Lindén väitti ahdistelijoiden listan koostuvan 5–10 tunnetusta ohjaajasta ja tuottajasta.

– Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin, Lindén lausui.

Lue myös: Pia Lamberg paljastaa: Näin minua on ahdisteltu seksuaalisesti - yrityspomo ja hotellihuonekutsu jäi karvaasti mieleen!

Lindén on myös kertonut selvittävänsä, riittääkö hänen saamansa materiaali saattamaan väitetyt ahdistelijat juridiseen vastuuseen.

Lista tarkentui

Samalla viikolla Lindén oli Maria Veitolan vieraana EVS-ohjelmassa. Lindénin 5-10 ahdistelijan lista oli tarkentunut kuuteen henkilöön. Veitola täsmensi lähetyksessä, että listalla on kaksi eturivin näyttelijää, kolme erittäin merkittävää, menestynyttä ja palkittua ohjaajaa sekä yksi entinen professori.

– Nämä nimet ovat sellaisia, että me kaikki tiedämme ne. Ne ovat ihmisiä, jotka tekevät ja ovat tehneet isoja duuneja elokuva- ja tv-alalla, Veitola sanoi Lindénin nyökytellessä vieressä.

Lue myös: Krista Siegfrids seksuaalisesta ahdistelusta: Osaan näyttää omat rajani!

Nimiä he eivät paljastaneet, joten netissä käynnistyi villi arvuuttelu. Suomessa on harvoja merkittäviä ohjaajia tai entisiä professoreita, joten Lindénin listan oikeat nimet vilkkuivat pian arvauksissa.

Seiska sai haltuunsa Lindénin kohutun nimilistan elokuva-alan väitetyistä ahdistelijoista. Seiska kysyi kaikilta kuudelta leffatähdeltä kommentteja ahdisteluväitteisiin liittyen. Ahdistelijoiksi väitetyt elokuva-alan tekijät ilmoittivat haluavansa, että asiasta tehdään virallinen tutkinta.

Lue myös: Iida Ketola joutui seksuaalisen ahdistelun uhriksi: sai rivoja masturbointivideoita - suora viesti ahdistelijalle!

– Tämä on niin vakava aihe, että nyt kokemuksista tarvittaisiin faktoja, tarkkoja tietoja ja lopuksi virallista tutkintaa, Lindénin listalla esiintyvä menestynyt elokuvaohjaaja sanoo.

Lue kaikkien kuuden leffatähden kommentit ja tuntemukset ahdistelukohusta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Artikkelin kuvituskuvan silhuettimiehet eivät liity tapaukseen.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Fotolia
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!