Näyttelijät vertailivat Lauri Nurksen kuvauksissa mustelmia: Kivuliain potku osui nänniin!

Uutiset | 21.01.2016 16:46

MTV3-kanavalla vuonna 2009 nähty 8-osainen Tappajan näköinen mies -tv-sarja saa jatkoa nyt valkokankaalla. 

Tv-sarjan ohjannut Lauri Nurkse jatkaa uutisankkurina ja kirjailijana työskentelevän Matti Röngän luoman Viktor Kärpän tarinaa helmikuussa ensi-iltaan tulevassa Tappajan näköinen mies -elokuvassa. Elokuvan päärooleissa nähdään tv-sarjan tavoin Samuli Edelmann ja Martti Suosalo

– Tämä on kuitenkin itsenäinen teoksensa, eli katsojan ei ole tarvinnut nähdä tv-sarjaa tai lukea kirjoja. Olin onnellinen, kun pääsin tekemään jännäriä. Sisäinen pikkupoika heräsi minussa henkiin, kun pääsin leikkimään pyssyjen kanssa. Ennen kuvauksia mietimme, miten saamme käsiä irtoamaan ja autoja tönäistyä veteen, Lauri Nurkse kertoo Seiskalle. 

Tv-sarja pohjautui Matti Röngän neljään ensimmäiseen romaaniin, kun taas elokuva on tehty viidennen romaanin Tuliaisia Moskovasta pohjalta.

Draama- ja toimintaelokuvien tekeminen on ollut Laurille mieluista, sillä Kumman kaa -tv-sarjan ja Sooloilua-elokuvan jälkeen hänelle tarjottiin pitkään ohjattavaksi komedioita. Tappajan näköinen mies -elokuvan toimintakohtaukset aiheuttivat näyttelijöille mustelmia.

– Näyttelijät vertailivat kuvauksissa, mihin omituisiin paikkoihin oli mustelmia tullut. Joku valitti, että potku oli osunut suoraa nänniin, minkä takia alue oli todella kivulias. Ohjaajana minun ei tarvinnut ottaa mustelmia vastaan, vaan hoivasin näyttelijöitä kuvausten jälkeen. Jos totta puhutaan, kyllä sitä aina jännittää näyttelijöiden puolesta, että kaikki menee hyvin.

 

Paluu kameran eteen

Parhaillaan Lauri lueskelee uusia käsikirjoituksia ja aloittaa kevään aikana poliittisen tv-sarjan kuvaukset. Lauri toteaa, ettei ole ehtinyt viettää kovinkaan pitkiä lomia tuotantojen välissä.

– Duunit ovat menneet hyvin lomittain. Tappajan näköinen mies -elokuva on lähes ulkona, kun olemme aloittaneet seuraavan elokuvan suunnittelemisen.

Viime vuodet ohjaamiseen keskittynyt Lauri muistetaan edelleen Pahat pojat –elokuvan tähtenä. Tänä keväänä hän tekee paluun kameran eteen TV2:lla esitettävässä Vihreät valot – väärät bileet –sarjassa, joka on vuodesta 2010 pyörineen Uusi päivä -sarjan spin off. 

– Näyttelen tv-sarjassa kusipäistä levy-yhtiön pomoa, Lauri kertoo.

 

 

 
Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!