Uutiset

Näyttelijäkonkari Kari Väänänen paljastaa: ”Tämän kirjan olen lukenut 55 kertaa!”

09.08.2020 11:25

Näyttelijä-, käsikirjoittaja- ja ohjaajakonkari Kari Väänänen, 66, ei ole jäänyt lepäämään laakereille eläkepäivillään.

Heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla Kari saatiin houkuteltua Kemijärveltä Tampereen kupeeseen, jossa on kuvattu tänä kesänä Anna-Leena Härkösen ikonisen Häräntappoaseen uutta tv-sarjaversiota Elisa Viihteelle.

Lue myös: Näyttelijä Kari Väänänen käsi paketissa: ”Sonni oli syödä minut!”

Vaikka Kari on pitkän uransa aikana pari kertaa osunut samaan tuotantoon Anna-Leena Härkösen kanssa, tämän läpimurtoteos ei ole Karille tuttu.

– Häräntappoase on kirja, jonka olen aikonut lukea monta kertaa, vaan ei ole tullut luetuksi. Nyt aion kyllä hommata sen luettavaksi. Omassa nuoruudessani en lukenut nuorten vaan aikuisten kirjoja jo melkein heti, kun opin lukemaan! Havukka-ahon ajattelija oli minulle "se juttu", ja sen jälkeen olenkin lukenut sen 55 kertaa.

250 joutsenta rannassa

Karihan teki lempikirjastaan myös elokuvaversion vuonna 2010.

– Kun pienenä poikana jouduin muuttamaan Kemijärveltä Helsinkiin, luin kirjan kerran tai pari vuodessa. Tajusin myöhemmin sen olleen minulle silloin vähän kuin lääke kaipuuseeni takaisin metsiin.

Lue myös: Tämä mies painaa pitkää päivää! Näyttelijälegenda Kari Väänänen, 65, paiskii töitä eläkkeelläkin – ”Talo pitää saada maksettua!”

Kari palasi kotimaisemiinsa Kemijärvelle vuonna 2008 lähes 40 vuoden tauon jälkeen, sanojensa mukaan metsän keskelle.

– Silloin huomasin, miten paljon olin kaivannut metsäluontoa ja sitä, että näkee järven, joka on yksi maailman kauneimmista maisemista. Yhtenä päivänä rannassani oli 250 joutsenta! Niiden soidinmenot ovat hienoa kuultavaa, puhdasta luonnon ääntä.

kari väänänen(Taivaan tulet -sarjassa Kari esitti amerikkalaisten poliisisarjojen kliseitä siteeraavaa poliisipäällikkö Junnia.)

Niskalaukaus harmittaa

Kemijärvellä Kari sai inspiraation myös uransa ehkä yhteen suurimmista menestyksistä, tv-sarjaan Taivaan tulet. Tosin siihen liittyy pieni katkeruuskin, koska Yle ei tilannut sarjasta sen huimista katsojaluvuista huolimatta enää viidettä kautta, jonka Kari olisi halunnut tehdä.

– Sitäkin tarinaa olisi kyllä kerrottavana lisää, mutta Yle lopetti sarjan tekemisen niskalaukauksella. Tiedän kyllä syynkin, mutta antaa asian olla.

Lue myös: Näyttelijälegenda Kari Väänänen meinasi paeta pimeitä talvia Portugaliin – ”Katsotaan, miten tässä käy!”

Kari ei ole kuitenkaan lannistunut vaan kirjoittaa uutta tv-sarjaa, josta "kukaan ei tiedä vielä yhtään mitään missään". Käden murtuminen aiheutti pienen tauon kirjoitusprosessiin, mutta nyt se taas jatkuu.

– Olen tehnyt myös kättä päälle -sopimuksen omaelämäkerrasta. Sen pitäisi valmistua siihen mennessä kun täytän 70 vuotta.

Teksti:Atte Alhainen
Kuvat:Seiskan arkisto ja YLE
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!