Uutiset

Näyttelijä Ilkka Heiskanen pohtii työnsä merkitystä: ”Olen hyväksynyt sen, että…”

21.10.2020 17:52

Ilkka Heiskanen, 58, näyttelee uudessa Kontio & Parmas -elokuvassa Sumeliusta. Hän kertoo välillä pohtineensa ammattinsa hyödyllisyyttä ja merkitystä.

– Jotkut pelastavat ihmishenkiä, se on merkityksellistä. Sitten olen saanut palautetta, että joku esitys tai tv-ohjelma on tuonut jollekin paljon iloa. Olenkin hyväksynyt sen, että tämä on minun tehtäväni. Jos saan jonkun edes hetkeksi iloiseksi ja unohtamaan murheensa, niin eipä tässä elämässä muuta tarvitse.

– Meillä on tolkuttoman mukava työporukka. Myös vapaa-ajalla tulee soiteltua ja nähtyä, Ilkka kertoo Kontio & Parmas -elokuvan kuvauksista.
– Meillä on tolkuttoman mukava työporukka. Myös vapaa-ajalla tulee soiteltua ja nähtyä, Ilkka kertoo Kontio & Parmas -elokuvan kuvauksista.

Lue myös: Supersuosittu Kummeli-ryhmä vakavoituu elokuvaa tehdessä – ”Meillä ei kommelluksia harrasteta!”

Itsekin taloudellisessa ahdingossa olleen näyttelijän sympatiat ovat koronan vuoksi työnsä ja toimeentulonsa menettäneiden ihmisten puolella. Hän neuvoo, että kannattaa ottaa päivä kerrallaan ja uskoa siihen, että tilanne laukeaa joskus.

– Jonkunlainen pessimisti minussa huutaa kuitenkin, että tämä on vasta alkusoittoa. Täytyy toivoa, että tapahtumat herättäisivät ihmiskunnan pitämään parempaa huolta tästä maapallosta. Sen sijaan, että haihatellaan, onko Marsissa elämää, niin pitäisi yrittää pitää sitä elämää yllä täällä, näyttelijä muistuttaa.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!