Nämä kommentit veivät Tomi Metsäkedosta netissä kirjoitelleet naiset oikeuteen - lue kaikki päivitykset!

Uutiset | 21.09.2018 15:30

Laulaja Tomi Metsäketo joutui viime vuonna otsikoihin naisiin kohdistuvan epäkunnioittavan käytöksen vuoksi. 

Metsäkedosta ja hänen käytöksestään kirjoiteltiin laajasti niin mediassa, sosiaalisessa mediassa kuin netin keskustelupalstoillakin. Muutamat kommenteista oli Metsäkedon mielestä niin halventavia ja/tai valheellisia, että niitä on puitu tänään perjantaina (21.9.) Helsingin käräjäoikeudessa. 

Lue lisää: Tomi Metsäketo saapui käräjille levollisena: perää kunniaansa nettikirjoittelusta - katso kuva!

Syytettynä neljä naista

Metsäketo on asianomistajan roolissa jutussa, jossa neljää naista syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta.

Lue lisää: Tomi Metsäkedon ahdistelukohussa käänne: neljää naista syytetään törkeästä kunnianloukkauksesta!

Seuraavat lainaukset ovat tapauksen haastehakemuksesta. 

Nainen 1 – törkeä kunnianloukkaus

Teonkuvauksessa kerrotaan, että nainen 1 olisi halventanut Metsäkedon kunniaa esittämällä tästä valheellisia tietoja Twitterissä. 

Nainen on kirjoittanut Metsäketoa koskevassa keskustelussa näin: 

- Metsäketo menetti kirjoitusten vuoksi lukuisia työtarjouksia. El NÄIN @iltalehti_fi vaan hän menetti töitään vuosia jatkuneen seksuaalisen ahdistelun vuoksi!! Ja @Maria Veitola teki vain toimittajan työtään.#metoo#metsaketo" ja vastauksena @jocka nimimerkille: "Metsäketo ja kaltaisensa ahdistelijat, raiskaajat jne, ovat ITSE tehneet tekonsa. Ilman muuta teot pitä julkistaa. Ihmetyttää nämä puolustelijat. Ja toimittajan työtä on selvittää ja tehdä taustatutkimusta. Nyt moni mies maalittaa Veitolaa. Moni myös pelkää paljastumistaan.

Syyttäjä Heikki Wendorfin mukaan tekoa on pidettävä törkeänä, koska se on tehty julkisessa internetissä Twitterissä, ja koska tekoa myös kokonaisuutena arvostellen, on pidettävä törkeänä. Nainen myöntää kirjoittaneensa julkaisun, mutta kiistää syyllisyytensä rikokseen asiassa.

Nainen 2 –  törkeä kunnianloukkaus

Haastehakemuksessa kerrotaan, että myös nainen 2 olisi halventanut Metsäkedon kirjoittamalla Facebookissa aktiiviseen CIA Naisten Olohuone -ryhmään seuraavasti:

- Varokaa tätä tyyppiä ihan oikeesti! Ihan sairas ja sairasta touhua. Ei omakohtaista kokemusta(luojan kiitos), mutta hyvällä ystävällä on. Joskus Tinderissä mätsänny, ei mennyt treffeille kylläkään, mutta alkoi huorittelu, jatkuva vonkaaminen ja häiriköinti. No ystävä löys miehen, Metsäketo ties tän miehen yhteisten ystävien kautta. Haukkui mun ystävää(eli tän uuden miehen tyttöystävää)hänelle. kuinka on pannut häntä ja ihan hirvee huora ja plaaplaa....... Tosiaan koskaan edes nähneet. Ystävän mies myös nähnyt kuinka Metsäketo lyö naista. Hieno Ukko! Netistä löytyy aikamoiisia juttuja täst tyypistä. Kauhee sovinisti, valehtelee ja on väkivaltainen. Yäk, pysyn ja pysykää kaukana!!! 

Nainen myöntää kirjoittaneensa tekstin, mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen asiassa. Syyttäjän mielestä tekoa on pidettävä törkeänä, koska se on tehty Internetissä ryhmässä, jossa on 54 000 jäsentä, ja koska tekoa myös kokonaisuutena arvostellen on pidettävä törkeänä.

Nainen 3 – törkeä kunnianloukkaus

Nainen 3 olisi haastehakemuksen mukaan halventanut Metsäkedon kunniaa esittämässä tästä valheellisia tietoja Facebookin CIA Naisten Olohuone -ryhmässä.

-..., hmm...tietty meissäkin on eroja....Mä oon ladannut turpaan saman tien kun käsi koskee minne ei saa. Naisten todellakin pitää pitäää puolensa. Toi oksennus on raiskannut naisia. Kuten moni muukin."

Kuten aiemminkin, syyttäjän mielestä tekoa on pidettävä törkeänä, koska se on tehty Internetissä ryhmässä, jossa on 54 000 jäsentä, ja koska tekoa myös kokonaisuutena arvostellen on pidettävä törkeänä. Nainen myöntää kirjoittaneensa julkaisun, mutta kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Nainen 4 – törkeä kunnianloukkaus

Myös nainen 4 olisi syyttäjän mukaan halventanut Metsäketoa esittämällä tästä valheellisia tietoja Facebookin CIA Naisten Olohuone -ryhmässä.

- Ei hyvä luoja näitä puolustelijoita. Kyseessä on sarja-ahdistelija joll aon uhrina montakymmentä naista- joista osa on ollut alaikäisiä. Lisäksi puhutaan jo raiskauksestkin ja silti täällä vaan selitellään ja puolustellaan. Onhan se vaikeaa kun pilvilinna romuttuu, mutta nyt niitä valoja päälle

Nainen myöntää kirjoittaneensa julkaisun, mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen. Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävänä törkeänä, koska se on tehty ryhmässä, jossa on 54 000 jäsentä, ja koska tekoa myös kokonaisuutena arvostellen on pidettävä törkeänä. 

Lue myös: Tomi Metsäkedon vastine Seiskan verkossa 6.7. julkaistuun uutiseen

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!