Vain Seiskassa!

Näinkö siinä tulee käymään? Juhani Tammiselta kova arvio Kaapo Kakosta: ”Sellainen NHL-avauskausi on täysin realismia”

03.10.2019 17:06

Kaapo Kakko pelaa elämänsä ensimmäisen NHL-ottelun tulevana yönä Suomen aikaa, kun Suomi-kiekon uuden ihmepojan edustama New York Rangers isännöi Madison Square Gardenissa Winnipeg Jetsiä.

Samalla Manhattanilla käynnistyy Rangers-fanien kauan odottama Kaapon aikakausi. Vasta 18-vuotiaaseen turkulaisteiniin on kohdistettu kovat odotukset, mutta Seiskan haastattelema Juhani Tamminen uskoo oman kylän pojan vastaavan huutoon.

– Entisenä kiekkoammattilaisena tiedän – en siis luule, vaan tiedän - että jotta hyökkääjä voisi onnistua, kaiken A ja O on se, keiden kanssa pelaa, Tami aloittaa analyysinsä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kaapo Kakko pelaa varhain perjantaiaamuna (4.10.) uransa ensimmäisen NHL-ottelun.
Kaapo Kakko pelaa varhain perjantaiaamuna (4.10.) uransa ensimmäisen NHL-ottelun.

Pisteitä ropisee ylivoimalla

Kaapolle on ainakin alustavasti pedattu tontti Rangersin kahdessa kärkiketjussa. Hän viiletti harjoitusotteluissa paikoin jopa ykkösnyrkissä Mika Zibanejadin ja Artemi Panarinin rinnalla, mutta rapakon takaa kantautuneiden raporttien perusteella Kaapon kausi käynnistynee sinipaitojen kakkosketjussa Ryan Stromen ja Chris Kreiderin ketjussa.

– Maalit ja pisteet tehdään kuitenkin enimmäkseen ylivoimalla, Tami muistuttaa.

– Jos Kaapo roolitetaan Rangersin ykkös- tai kakkosylivoimaan, niin hänen taidoillaan kunnon ylivoima jauhaa niin, että 50-60 pisteen avauskausi on täysin realismia.

Samaan hengenvetoon Aurinkokuningas muistuttaa paljon olevan kiinni myös siitä, pysyykö Kakko poissa lasarettiosastolta.

– Tärkeää on se, että Kaapo pysyy terveenä. Rumba on kova: 82 ottelua, ja odotukset ovat kovat sekä paineet hirvittävät, Tami tietää.

New York Rangers – Winnipeg Jets ensi yönä Suomen aikaa klo 02.05.

Kaapo Kakko & Chris Kreider juonivat NHL-avausottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.
Kaapo Kakko & Chris Kreider juonivat NHL-avausottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Kristian Wallin, AOP

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!