Uutiset

Näin kovissa oloissa ex-poliisi Jari Aarnio kärsii tuomiotaan - kertoo MTV:n haastattelussa päivärytmistä: "Aktiviteettien puute on sairasta"

24.10.2019 15:16

Helsingin vankilassa eli "Sörkassa" tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta istuva ex-poliisi Jari Aarnio, 62, kertoo MTV:n haastattelussa, että häntä pidetään sellissä "20-21 tuntia vuorokaudessa". 

- Selli on pieni. Siinä on vessanpönttö, lavuaari, pöytä, sänky ja telkkari. Kulutan aikaa katsomalla telkkaria. Onneksi on tullut paljon urheilulähetyksiä, Aarnio kertoo toimittaja Jarkko Sipilälle.

Aarnion päivä kulkee aina samalla rutiinilla

- Sellin ovi on auki kello 07:15 - 08:00. Sitten suljetaan taas ovet. 

Seuraavan kerran eristysosaston asukit pääsevät kopeistaan lounasaikaan.

- Sellin ovet avataan taas kello 10:30, syödään lounas ja siitä lähdetään lounaan jälkeen ulos. Sitten tullaan sisään ja suljetaan ovet. Taas mennään selliin. Seuraavan kerran ovet aukeavat kello 14:45 ja syödään, ollaan 45 minuuttia siinä, hoidetaan asioita ja ovet menee kello 16:00 kiinni. Siinä sitten alkaa illavietto (sisällä sellissä).

Aarnio huomauttaa, että aamupäivän ulkoilun aikana hikoilee, koska silloin vangeilla on mahdollisuus jumpata tai hölkätä. Suihkuun liikunnan jälkeen ei kuitenkaan yleensä pääse.

- Henkilökohtaisen hygienian hoito on aika kehnoa. Tänään (haastattelupäivänä) pääsin suihkuun, ennen kuin tulin tähän. Sitä edellisen kerran pääsin ulkoilun jälkeen suihkuun, kun lokki paskansi päähän.. 

Psyyke lujilla

Haastattelussa Aarniolta kysytään, kestääkö hänen psyykkeensä eristystä, onko hänellä esimerkiksi aikaa lukea kirjoja?

- Pääkopalle tämä ei ainakaan hyvää tee.... voisi ajatella, että täällä on aikaa lukea kirjoja, mutta olosuhde on sellainen, ettei ole henkistä rauhaa. Aktiviteettien puute on sairasta. 

Aarnio kertoo, että hänet on sijoitettu eristysosastolle määräyksellä, eikä hän itse sinne ole halunnut. Haastattelusta saa käsityksen, ettei häntä ex-poliisina pelottaisi olla muiden vankien joukossa tavallisella osastolla.

- Mulla on täysin rikkeentöntä tämä vankeusaika, josta olen istunut kaksi kolmasosaa (tuomiota on jäljellä noin kaksi ja puoli vuotta). Toivoisin, että mulle annettaisiin mahdollisuus opiskella ja käydä töissä. Tuomion pitäisi olla se vapaudenmenetys. Ei kuuluisi olla tällaista lisävääntöä.

Tänä syksynä kävi ilmi, että Aarnio saattaa joutua vastaamaan murhasyytteeseen

Lue lisää tapaus Jari Aarniosta klikkaamalla tästä!

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!