Näin hurjasti tienaavat e-urheilun suomalaistähdet – Lasse Urpalaisella yli 3 miljoonan euron tulot!

Uutiset | 11.05.2019 16:33

Suomi on maailman kärkimaita ammattimaisessa tietokonepelaamisessa eSportsissa, suomalaiselta nimeltään e-urheilussa. Maailman top 10 -listalta löytyy peräti kaksi suomalaista, Lasse Urpalainen ja Jesse Vainikka.

Suomalaiset huiput myös tienaavat huimia summia pelaamisellaan.

Lasse on tienannut Dota 2 -strategiapeliä hakkaamalla jo 3,1 miljoonaa euroa ja Jesse samasta pelistä lähes kolme miljoonaa.

Suomen johtavan e-urheilujoukkueen Encen Jani Jussila, 25, on puolestaan tienannut ammuntapeli Counter-Strike Global Offensivea pelaamalla 92 000 euroa.

Lue lisää: Miljoonia tienanneet e-urheilijat Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen saapuivat Linnan juhliin – tyylikäs ilmestys!

Jani "Aerial" Jussila
Encessä pelaava turkulainen Jani "Aerial" Jussila kertoo lähipiirin aluksi ihmetelleen uravalintaa, mutta tulosten myötä ihmettely vaimeni.

Janin kanssa Ence-joukkuetta edustavat strategiapeli Starcraft II:ta pelaava Joona Sotala ja Counter-Strike Global Offensivea pelaava Aleksi Jalli. Joona on tienannut pelaamisellaan 578 000 euroa ja Aleksi 278 000 euroa.

Suomalaisten e-urheilijoiden top 5 -tienaajat!

1. Lasse Urpalainen (Matumbaman) Dota 2 - 3 142 298 €
2. Jesse Vainikka (JerAx) Dota 2 - 2 979 450 €
3. Topias Taavitsainen (Topson) Dota 2 - 2 033 116 €
4. Joona Sotala (Serral) Starcraft II - 581 141 €
5. Aleksi Jalli (Allu) Counter-Strike: Global Offensive - 279 125 €

Suomalaisen e-urheilun tulokuningas Lasse "Matumbaman" Urpalainen on saanut Dota 2 -strategiapeliä pelaamalla turnauspalkintoina miljoonatulot.
Suomalaisen e-urheilun tulokuningas Lasse "Matumbaman" Urpalainen on saanut Dota 2 -strategiapeliä pelaamalla turnauspalkintoina miljoonatulot.

Lue lisää suomalaisista e-urheilijoista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Jyrki Hämäläinen
Kuvat:Valve Corporation
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!