Uutiset

Näin Aamulypsyn Hovimuusikko Ilkka sai alkunsa: Arttu Wiskari toimi kätilönä!

02.07.2017 10:03

Seiska kävi hiljattain seuraamassa Suomen suosituimman radioshow'n syntyä. Radio Suomipopin Aamulypsyllä on joka arkiaamu niin monta kuulijaa, että lypsymaito on tulvia sangoista yli äyräiden.

Aamulypsyssä säännöllisesti vieraileva Hovimuusikko Ilkka, oikealta nimeltään Ilkka Ihamäki, on soitellut huumorivärssyjään jo neljä vuotta Suomen suosituimmassa radio-ohjelmassa. Hovimuusikon homma lähti aikoinaan kuulemma sattumalta liikkeelle.

- Arttu Wiskari toimi tässä tietynlaisena kätilönä. Tunsimme hänen kanssaan entuudestaan Espoosta, ja Arttu sitten vinkkasi joskus Jaajolle meikäläisestä, Ilkka selostaa.

Hän ei ollut aiemmin soitellut julkisesti, vaan rämpyttänyt kitaraa kotibileissä lähinnä ystäviensä iloksi.

Hovimuusikko Ilkka saapui soittamaan ja laulamaan Aamulypsyn studioon.

- Arttu muisti kuulleensa niitä biisejäni, jotka olivat jo silloin omia väännöksiäni tutuista kappaleista. Siitä se sitten lähti.

Vaikka rennonletkeät kappaleet kuulostavatkin rennolta, niiden tekeminen on täyttä työtä. Ilkka sanoo seuraavansa tarkalla silmällä uutisia ja muita ajankohtaisia aiheita.

- Jengi tulee kyselemään, että kännissäkö ne biisini syntyvät. Jos syntyisivät, niin työ kävisi aika raskaaksi, koska teen tätä niin usein.

- Joskus tätä biisihommaa voisi olla hauskaa laajentaa niin, että tekisin tekstejä muillekin. Ei niiden aina tarvitsisi olla pelkkiä hupijuttuja.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!