fbq
Uutiset
28.03.2017 14:02
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus
aku hirviniemi ja janne kataja
Näillä Aku Hirviniemi ja Janne Kataja tahkoavat rahaa: kiinteistöt, vessat ja paljut!
Uutiset
28.03.2017 14:02
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus

Tunnetut tv-persoonat Aku Hirviniemi, 33, ja Janne Kataja, 36, ovat aktiivisia yrittäjiä. Herrojen vuonna 2002 perustama Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy on pyörinyt jo pitkään miljoonaluokassa. Viime vuonna viivan alle jäi 1,9 miljoonan liikevaihdolla 72 000 euroa.

Vaikka yhtiön tulos putosi vuodesta 2015 peräti 294 000 eurolla, on yhtiö liikevaihdossa mitattuna selvässä kasvussa. Neljässä vuodessa toiminta on turvonnut jopa miljoonalla eurolla.

Miljoonalla palkkoja

Suurimmat muutokset Akun ja Jannen putiikissa ovat tapahtuneet henkilöstökulujen saralla. Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy maksoi viime vuonna karvaa vaille miljoonalla eurolla palkkoja ja niihin liittyviä sivukuluja. Luku on lähes tuplasti enemmän kuin edellisellä tilikaudella.

Kulujen kasvulle löytynee luonnollinen selitys, sillä tuotantoyhtiön toimintaan kuuluu freelancereille tarkoitettu palkkiopalvelu Puhtaana käteen. Koomikkojen rakentaman konseptin erikoisuus on se, että työntekijälle maksetaan palkka, vaikka asiakas ei olisi maksanut laskuaan.

Rahat kiinni kiinteistöissä

Voitto-osuuden pienenemisestä huolimatta kaksikon yhtiö on poikkeuksellisen hyvässä hapessa. Yrityksellä oli tilikauden päätteeksi voitonjakokelpoisia varoja 788 000 euroa.
Kerätyt varat on pantu poikimaan, sillä yhtiöllä on sijoituksia liki 2,1 miljoonalla eurolla. Hankintoja varten on otettu reippaalla kädellä lainaa, jota on niin ikään lähes parilla miljoonalla. Yhtiö on satsannut esimerkiksi kiinteistöbisnekseen.

Kaverukset ovat mukana myös muissakin yhteisbisneksissä, kuten rakennusprojekteja hallinnoivassa Talonvaltaajat Oy:ssä, paljuja vuokraavassa Paljunvaltaajat Oy:ssä ja liikuteltavia vessoja vuokraavassa Biomaja Nordic Oy:ssä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »