Hyppää pääsisältöön
Tekopaikka sijaitsee Tuusulan rauhallisessa Riihikalliossa.

Murhan yrityksestä epäilty 84-vuotias mies hymyili käräjäoikeudessa – poliisi: Kirveshyökkäys naapuria kohti oli harkittu teko!

Ilmeisesti pitkään jatkunut naapurien välinen kiista eskaloitui vappuaaton aamuna, kun 84-vuotias mies hyökkäsi naapurirapussa asuvan 79-vuotiaan miehen kimppuun kirveen hamarapuolella hakaten.

Seiska oli paikalla, kun epäilty tuotiin viime perjantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen käsiraudoissa ja siniseen haalariin puettuna. Mies näytti vaivoin jaksavan kannatella käsirautoja.

– Epäillyn omat vaatteet on toimitettu tutkittavaksi, tutkinnanjohtaja, komisario Joni Kokkonen kertoi vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Epäilty vaikutti hyväntuuliselta. Istunnon alkaessa hän hymyili ja tervehti kohteliaasti tuomaria.

Lue myös: 84-vuotias yritti murhata naapurinsa kirveellä Tuusulassa – toinen naapuri paljastaa taustoja: ”Hirveitä riitoja!”

Vangitsemisasiaa käsiteltiin suljetuin ovin. 84-vuotias mies vangittiin epäiltynä murhayrityksestä, eikä hän kiistä tekoa.

Mikäli vangitseminen jatkuu yli viikon, epäilty siirretään poliisivankilasta todennäköisesti Vantaan vankilaan, missä tutkintavankeja säilytetään.

Uhrin ja epäillyn korkeat iät tekevät tapauksesta erittäin poikkeuksellisen. Tutkinnanjohtaja Joni Kokkonen arvelee, että esitutkinta saadaan valmiiksi kesäkuun aikana.

– Tutkinnassa on selvinnyt, että tekoa on harkittu, ja se on tehty selvin päin. Myöskään uhri ei ollut päihtynyt, komisario Kokkonen kertoo.

– Asian selvittämistä helpottaa, että teolla oli paljon silminnäkijöitä, joilta on voitu tarkastaa tapahtumien kulku.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Mia Jussinniemi
Kuvat:
Mia Jussinniemi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!