Muistatko vielä: Tässä on Linnan juhlien aito booliresepti!

Uutiset | 06.12.2016 11:34

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla ovat arvovieraat perinteisesti saaneet nauttia presidenttiparin seuran lisäksi Linnan kuuluisaa boolia. Juoman resepti on ollut kymmenien vuosien ajan täysi mysteeri tavalliselle kaduntallaajalle ja reseptiä on luonnehdittu tarkoin varjelluksi valtiosalaisuudeksi.

Seiska sai jo muutama vuosi sitten haltuunsa Linnan boolin alkuperäisen reseptin. Halusimme paljastaa mystisen juhlajuoman salaisen reseptin koko kansalle, jotta osat arvovieraiden ja tavallisten kansalaisten välillä saadaan vaihtumaan tulevan itsenäisyyspäivän kunniaksi!

 

Tässä on Linnan boolin tarkoin varjeltu salainen resepti 10-15 hengelle:

 

Linnan juhlien booliresepti

 

Julkaistiin jo 70-luvulla

Alkuperäisen reseptin julkaisi jo 70-luvun alussa Kasari-niminen ruokalehti. Tuolloin Linnan boolin ympärillä ei ollut vielä samanlaista hypetystä kuin tänä päivänä, eikä asia kiinnostanut suomalaisia yhtä paljon.

Boolin suunnitteli alun perin Gastronomisen seuran pääsihteeri Erik Haack yhdessä Alli Paasikiven kanssa vuonna 1949.

Ei tarjottu Tampereella

Boolia ei ole joka vuosi tarjottu. Itsenäisyyspäivän vastaanotto pidettiin Presidentinlinnan remontin vuoksi Tampereella vuonna 2014. Koska booli kuuluu olennaisesti juuri Presidentinlinnaan, juomaa ei tarjottu juhlissa ollenkaan.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!