fbq
Uutiset
12.07.2017 11:12
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus
Maria Drockila ja Spede Pasanen
Muistatko? Spede Pasanen ja Missi-Maria Drockila olivat 90-luvun kohupari – suhteessa lukuisia käänteitä: "Kuin luotuja toisilleen"
Uutiset
12.07.2017 11:12
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus

Yhdeksänkymmentäluku oli missien kulta-aikaa. Eino Makusen Miss Suomi -tehdas suolsi julkkistaivaalle kestotähtiä, kuten Tanja Vienonen (nyk. Karpela), Tarja Smura, Lola Odusoga, Anitra Ahtola ja Vanessa Forsman (nyk. Kurri). Nuorten kaunottarien ympärillä kuhisi, ja lehdillä riitti kirjoitettavaa.

Vuonna 1997 missien kohujoukkue sai vahvistuksen Karita Tuomolan (nyk. Tykkä) toisesta perintöprinsessasta Maria Drockilasta. Tuolloin 19-vuotias kaunotar valloitti missituomariston lisäksi myös viihdemoguli Pertti ”Spede” Pasasen sydämen.

Ihastumisensa jälkeen 67-vuotias Spede pani tuulemaan. Nopeasti edenneestä rakkaustarinasta muodostui skandaali, josta riitti otsikoita vielä Speden kuolemankin jälkeen. Mutta miten kohusuhde eteni?

Spede autokuskina

Missivuotensa alussa Maria asui vielä yhdessä poikaystävänsä Johan Vikholmin kanssa. Suhde oli niin vakaalla pohjalla, että pariskunta lähti Seiskan kustantamalle lomalle Jamaikalle. Paluumatkalla Maria kuitenkin yllätti muuttamalla avoliitosta omaan asuntoon Helsingin Lauttasaareen.

Maria Drockilan entinen koti Lauttasaaressa.
Speden Marialle Helsingin Lauttasaaren vuokrakoti oli todellinen luksustalo.  Taloyhtiöstä löytyi oma tenniskenttä, uima-allas ja ranta sekä venelaituri.

Pian selvisi, että Marian luksuskodin omisti Speden Pirre-tytär. Samalla paljastui Speden olevan tuttu näky asunnolla.

Maria vahvisti havainnot oikeiksi mutta kiisti seurustelevansa legendaarisen koomikon kanssa.

– Aloitin työskentelyn Speden leivissä viisi päivää sitten. Osasin aavistella, että tästä vielä nousee kohu, Maria ennusti.

Marian selitys Suomi-viihteen pioneerin vierailujen syyksi oli yllättävä.

– Minulla ei ole vielä ajokorttia. Kai hän saa minua kuskata, jos haluaa.

”Nuorten kikatusta”

Henkilökohtainen autokuski ylensi Marian äkkipäätä tv-imperiuminsa toimitusjohtajaksi. Ratkaisu herätti lähinnä huvittuneisuutta, sillä missillä ei ollut minkäänlaista kokemusta liikemaailmasta.

Missivuoden edetessä Seiska kysyi myös Marian äidiltä, mistä suhteessa on kysymys.

– Maria ja Spede ovat kuin luotuja toisilleen. Heillä on ihan omat juttunsa, joista ei ulkopuolinen ota selvää. Se on sellaista jatkuvaa nuorten kikatusta. En tiedä romanssista, enkä ole ainakaan havainnut sellaista, Sylva Drockila kertoi.

Lemmenloma Marbellassa

Marraskuussa 1997 pariskunta suuntasi jo yhdessä lemmenlomalle Espanjan Marbellaan, missä Spede omisti asunnon.

Silminnäkijöiden mukaan Spede ja Maria istuivat koneessa kuin rakastavaiset ainakin. Matkan aikana Maria myös nukkui pää Speden sylissä. Aurinkorannikollakaan he eivät yrittäneet piilotella uteliailta katseilta.

Kotiinpaluun jälkeen pari nähtiin vielä samana iltana Helsingin kasinolla. Seiska oli paikalla, kun he poistuivat pikkutunneilla tanssilattialta käsi kädessä ja jatkoivat iltaa toisiinsa liimautuneina baaritiskillä.

Hulppea rantalukaali

Lyhyeksi jääneen toimitusjohtajuuden jälkeen miljonääri järjesti Marialle entistä hulppeamman kodin Espoosta. Maria osti kesällä 1998 Speden yhtiöltä 1,25 miljoonan markan eli 
210 000 euron rantahuvilan Nupurista. Ennen tätä tv-pohatta oli yrittänyt myydä taloa kiinteistönvälittäjän avulla.

Riitta Väisänen ja Spede Pasanen
Spedellä oli läpi elämänsä silmää naiskaudeudelle. Juontaja Riitta Väisänen oli viihdekeisarin mielitietty 1980-luvulla. Riitta myönsi suhteen vasta Spden kuoleman jälkeen.

Ostoksen jälkeen taloon tehtiin täydellinen remontti. Ruskea talo maalattiin vaaleaksi, ikkunat vaihdettiin ja sisustus uusittiin kokonaan. Asiantuntijoiden mukaan korjauksiin upposi satojatuhansia markkoja.

Talokauppa oli ensimmäisiä konkreettisia näyttöjä siitä, millaisen "sugar daddyn" Maria oli elämäänsä löytänyt. Spede jatkoi kaunottaren rahoittamista elämänsä loppuun asti.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »