Satuhäät

Muistatko Satuhäät-sulhon kuuden vuoden takaa? Vankeus uhkaa talousrikoksista!

04.06.2019 13:22

Suositussa Satuhäät-ohjelmassa vihillä käyneelle Veikka Joki-Erkkilälle luettiin maanantaina 3.6 Pirkanmaan käräjäoikeudessa syyte talousrikoksista.

Syyttäjän mukaan Joki-Erkkilä ja pari muuta miestä tarjosivat yrityksille maksusta suojaa harmaan talouden toimijoita vastaan. He lupasivat huolehtia siitä, että hämäräfirmat eivät lähetä yrityksiin tekaistuja laskuja. Syyttäjä vaatii Joki-Erkkilälle kahdeksan kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta talousrikoksista.

Sen he unohtivat mainita, että olivat itse saaneet tuomion tekaistuista laskuista.

Esiintyi väärillä nimillä

Syytteessä todetaan, että vaikka miesten tarjoamaa palvelua ei tilattu, firmoille lähetettiin siitä lasku. Vaatimusta tehostettiin uhkaamalla lähettää tratta perään, vaikka miesten firmoilla ei ollut oikeutta trattaperintään.

Sähköposteissa ja yrityksiin soitetuissa puheluissa päätekijät esiintyivät väärillä nimillä. Oikea nimi olisi ehkä Satuhäät-sulhasen aiempien tuomioiden vuoksi herättänyt epäilyksiä. Joki-Erkkilä esiintyi yrityksessä tekaistuilla nimillä Juho Pohjola ja Mikko Routa.

Aiempia tuomioita

Joki-Erkkilä ei ollut ensimmäistä kertaa käräjillä.

Joulukuussa 2015 hänet tuomittiin petoksesta. Hän myi firmoille ja yksityisille Facebook-näkyvyyttä kovaan hintaan. Kaikki eivät asiakkaat FB-tykkäyksiä kuitenkaan saaneet, vaikka olivat maksaneet niistä yli 1 200 euroa.

Petostuomion tuoneessa kuprussa toimintatapa oli se, että Joki-Erkkilä osti Facebook-tykkäyksiä ainakin Bangladeshista, Intiasta ja Venäjältä. Näistä sai ostettua tuhat tykkäystä muutamalla dollarilla. Kun tykkäykset siirtyivät suomalaisen firman tai yksityisen FB-tilille, hinta oli 500–1 000 euroa.

Seuraava tuomio tuli kesällä 2016. Veikka kavereineen tehtaili 8 111 perusteetonta laskua. Aiheettomat laskut lähetettiin eri tahoille, ja teolla tavoiteltiin noin 3,5 miljoonan euron pottia. Miehet tienasivat teolla 108 000 euroa.

Tästä Veikka Joki-Erkkilä tuomittiin käräjillä vuoden ja kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Veikka nähtiin vuonna 2013 suositussa Satuhäät-ohjelmassa. 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Sami Hernesaho
Kuvat: YLE

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!