Muistatko Andy McCoyn hurjat huumesekoilut 90-luvulla? Tippui parvekkeelta ja oli kuolla – hampaat mätänivät kokonaan: ”Olin heroinisti yli 10 vuotta!”

Uutiset | 28.04.2018 14:30

Suomen rockmaailman ehkäpä legendaarisin hahmo on kotoisin Pelkosenniemeltä, ja hänen nimensä on Antti Hulkko, 55. Useammat tosin tuntevat hänet nimellä Andy McCoy.

Kitaristilegenda on viime vuosina onnistunut välttämään kohuotsikot, mikä on jo ihme sinänsä, sillä Andya voi hyvin pitää suomalaisten kohujulkkisten kruunamattomana kuninkaana. Vielä suurempi ihme voi olla se, että hän on ylipäätään hengissä.

Lue myös: Andy McCoy huumeriippuvuudestaan: Tämä sai aloittamaan!

Putosi 10 metrin korkeudesta

Hengenlähtö oli hyvin lähellä vuonna 1998, kun Andy putosi 10 metrin korkeudesta parvekkeelta. Sairaalasta päästyään hän kertoi Seiskalle olleensa selvinpäin ja tupakoidessaan horjahtaneensa märän kaiteen yli. Andy joutui kuukausiksi pyörätuoliin vasemman kantapään ja oikean reiden murskauduttua.

Kuolema on ollut lähellä myös huumeiden takia. Samaisessa haastattelussa hän kertoi Seiskalle kuluttaneensa huumeisiin miljoonia dollareita.

SEISKA 27/1998 Vähän sen jälkeen kun Andy oli huumehelvetistä selvinnyt, hän selvisi myös 10 metrin pudotuksesta parvekkeelta.
SEISKA 27/1998 Vähän sen jälkeen kun Andy oli huumehelvetistä selvinnyt, hän selvisi myös 10 metrin pudotuksesta parvekkeelta.

Lue myös: Vain Seiskassa! Andy McCoy ja Angela esittelivät kotinsa - kuvat!

20 vuotta huumeita

Andy on huumeisiinkin liittyvän kohujulkisuuden edelläkävijä, ja hän on avautunut heroiiniriippuvuudestaan julkisuudessa.

– Vedin huumeita päivittäin 20 vuotta. Lopetettuani olin vuoden lääkekuurilla. En pystynyt nukkumaan, vaan yrjöilin koko ajan ja minuutti tuntui vuorokaudelta, hän avautui Julkkis Big Brotherissa vuonna 2013.

Lue myös: Ville Valon ja Andy McCoyn yllättävä välirikko: Andy löi naamaan!

Vuonna 1995 McCoy sai tuomion huumausainerikoksesta ja reseptin väärennöksestä. Erikoista tapauksessa oli, että Andylla oli myös oikea resepti heroiinikorvaushoidossa käytettävään Temgestic-lääkkeeseen.

Hän kertoi oikeudelle väärentäneensä reseptin, koska pillereitä ei muuten olisi riittänyt seuraavaan arkipäivään ja reseptin uusimiseen asti. Hän myönsi myös olleensa heroinisti yli 10 vuotta.

Lue myös: Tämä kappale rikkoi Andy McCoyn ja Ville Valon välit!

Hampaat lähtivät

Rankka huumesekoilu mädätti Andyn hampaat. Purukalusto uusittiin julkisella tempauksella, ja se maksoi lähes 16 000 euroa. Rahat hammasremppaan hän sai palkkiona Pekka Lehdon The Real McCoy -elokuvasta.

Andy esitteli Seiskalle uudet legonsa vuonna 2000. Malli alkuperäiseen purukalustoon löytyi englantilaiselta klinikalta, jossa hän kävi 21-vuotiaana. Tosin kulmahampaikseen hän otti kaksi kultahammasta.

SEISKA 7/2000 Andyn uudet hampaat olivat iso uutinen 18 vuotta sitten.
SEISKA 7/2000 Andyn uudet hampaat olivat iso uutinen 18 vuotta sitten.

 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!