fbq
Uutiset
02.05.2019 11:26
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus
Hussein
Morkkasi Sauli Koskista "Suomen suosituimmaksi reiäksi", halvensi juutalaisia, somaleita.... SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taeen tilanne muuttuu tukalaksi - IL: kohukirjoitukset poliisin syyniin!
Uutiset
02.05.2019 11:26
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus

SDP:n irakilaistaustainen kansanedustaja Hussein al-Taee, 35, julkaisi vuosina 2011-2015 Facebookissaan törkykommentteja, joissa hän solvasi muun muassa homoja, juutalaisia, somaleita.

Iltalehden tietojen mukaan valtakunnansyyttäjävirastoa on nyt pyydetty selvittämään, onko Hussein syyllistynyt rikokseen kyseisillä kirjoituksillaan. 

Valtakunnansyyttäjänvirasto on siirtänyt poliisin harkittavaksi, tuleeko asiassa toimittaa esitutkinta, Valtionsyyttäjä Anu Mantila vahvisti asian Iltalehdelle. 

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan 

Yksi Husseinin julki tulleista törkykommenteista on se, kun nostatti vuonna 2011 meteliä somessa, kun hän kommentoi maailmantähti Adam Lambertin ja Sauli Koskisen yhteiskuvaa kirjoittamalla kommenttiin "Suomen suosituin reikä". 

Lue lisää: "Suomen suosituin reikä" - Sauli Koskinen ei halua puida SDP:n Hussein al-Taeen törkykommenttia

Iltalehdelle kommentoinut Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan Husseinin kirjoitukset täyttävät rikoksen tunnusmerkit ja hänen mukaansa Husseinin solvaavia kirjoituksia on tutkittu kiihottamisena kansanryhmää vastaan. 

Kiihotus kansanryhmää vastaan on puhetta ja kirjoitusta, jonka on tarkoitus halventaa tai pelotella kansanryhmää, tai lietsoa väkivaltaista tai syrjivää toimintaa kansanryhmää kohtaan. Kiihottamisrikoksessa on tyypillisesti kyse viharikoksesta, joka ilmenee rasistisena propagandana, kertoo Minilex-sivusto.