Milana Misic kokkasi Seiskalle äitienpäivän aterian.

Mitä kokata äitienpäiväksi? Tässä ovat Milana Misicin mahtavat kroatialaiset reseptivinkit – katso!

12.05.2018 11:01

Laulajaleganda Laila Kinnusen tytär laulaja-näyttelijä Milana Misic kokkasi Seiskalle perinteiset kroatialaiset ruoat äitienpäivän ateriaksi. Reseptit ovat Milanan kroatialaisen Miso-isän kehittämiä.

Uutuuskirjan Milana – Elämäni Laila Kinnusen tyttärenä julkaissut Milana kertoi Seiskalle olevansa parisuhteessa miehen kanssa, jonka hän oli bongannut viime vuonna kesäteatterin lavalta.

Lue lisää: Sinkkuaika ohi - Milana Misic, 47, rakastui yleisössä seisoneeseen mieheen: ”Juhan kanssa tuntui heti hyvältä ja oikealta!”

Öljyä lorahtaa pannulle ja jauhelihapihvit lohkoperunoineen paistuvat meheviksi. – Kroatialaisessa keittiössä ei rasvaa säästellä, ja se sopii minulle, Milana nauraa.
Öljyä lorahtaa pannulle ja jauhelihapihvit lohkoperunoineen paistuvat meheviksi. – Kroatialaisessa keittiössä ei rasvaa säästellä, ja se sopii minulle, Milana nauraa.

Milanan äitienpäivän kroatialaiset perinnereseptit:

Alkuruoka

Ilmakuivattua kinkkua ja hunajamelonia.

2 pkt (à 100 g) serranokinkkua

1 noin kilon hunajameloni

ripaus mustapippuria

Halkaise meloni pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa kuorettomiksi lohkoiksi.

Asettele kinkkuviipaleet vadin keskelle ja melonilohkot vadin reunoille.

Voit myös kietaista kinkkuviipaleen jokaisen melonilohkon ympärille.

Mausta pippurilla. Tarjoa alkupalana.

Pääruoka

Uunissa tehdyt jauhelihapihvit

½ dl korppujauhoja

1 (100 g) sipuli

400 g naudan jauhelihaa

1 muna

Hienonna sipuli. Lisää se sekä jauheliha ja muna taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin uunipellille.

Paista jauhelihapihvit 250 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min.

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Paistetut perunat

1 kg perunoita, kiinteää lajiketta

Oliiviöljyä

suolaa ja jauhettua valkopippuria

Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, anna jäähtyä ja paloittele tasaiseksi paloiksi, ei liian isoiksi.

Paista runsaassa oliiviöljyssä pannulla kullanruskeiksi.

Kääntele varoen, jotteivät ne rikkoonnu.

Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ripottele päälle persiljaa.

Lisukesalaatti

1 lehtisalaatti

1 prk kirsikkatomaatteja

1/2 pakettia vuohenjuustoa

Persiljanippu

Puolita tomaatit ja asettele kulhoon salaatin kera.

Ripottele päälle vuohenjuustoa ja persiljaa.

Jälkiruoka

Muffinit

1 iso muna

1 ½ dl sokeria

1 prk (200 g) maustettua rahkaa oman maun mukaan.

1 dl juoksevaa margariinia, esim. Oivariini

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

12 muffinivuokaa

Vaahdota huoneenlämpöinen muna ja sokeri.

Lisää rahka ja margariini seoksena.

Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa se muffinivuokiin.

Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Teksti: Mia Malmi
Kuvat: Ari Lahti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!