fbq
Uutiset
16.03.2019 15:19
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen, Eva-Liisa Örupold
Mitä Ilpo Larhan itsemurhan jälkeen tapahtui? Ennen kertomaton tarina julki: Joni oli polttaa näppinsä Lahden yössä 1994 – ”Kioskin takaa tuli kaksi miestä”
Uutiset
16.03.2019 15:19
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen, Eva-Liisa Örupold

Ilpo Larhasta ja Lahden piinaavasta piiritystilanteesta kevättalvella 1994 on kerrottu vuosien varrella lähes kaikki mahdollinen.

Tiedetään, että Jollaksen palkkamurhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomittu Larha oli kylmäverinen helsinkiläinen taksikuski, joka pakeni 25. helmikuuta 1994 Helsingin lääninvankilasta rikoskumppaninsa kanssa Lahteen.

Lue myös: Suomen radiohistorian kuumottavin haastattelu? Lahtelainen radiolegenda muistelee kaikkien aikojen suoraa lähetystä: poliisien piirittämä murhaaja lateli kovia vaatimuksia!

Sekin tiedetään, että maaliskuun tullen Larha linnoittautui piileskelemään paikalliseen kerrostaloasuntoon, josta poliisi hänet lopulta löysi.

Ja sekin on hyvin tiedossa, kuinka panttivangit pääsivät pakenemaan asunnosta ja että 55 tuntia kestänyt piiritys päättyi lopulta Larhan itsemurhaan 17. maaliskuuta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kaksi korstoa yllätti Joni Heinosen Vanhan Heinolantien varressa kököttävällä kioskilla eräänä aamuyönä kevättalvella 1994.
Kaksi korstoa yllätti Joni Heinosen Vanhan Heinolantien varressa kököttävällä kioskilla eräänä aamuyönä kevättalvella 1994.

 

Mutta tarina ei päätyi suinkaan siihen. Pitkän linjan lahtelaista radiotoimittajaa Joni Heinosta alkoi nimittäin piirityspölyn laskeutuessa kutkuttaa panttivankina olleen pariskunnan kohtalo. Hän haastoi siinä hyvän haastattelumahdollisuuden.

Sitä Joni ei kuitenkaan tiennyt, että kyseisen haastattelun jahtaamisessa oli omat riskinsä. Veteraanitoimittaja olikin polttaa pahemman kerran näppinsä Lahden yössä.

– Minua pyydettiin ajamaan heti yölähetyksen jälkeen syrjäiselle paikalle Vanhalle Heinolantielle. Siellä oli kioski, jonka edustalle saavuin joskus aamuyöllä, Joni muistelee.

Kuuntele Joni Heinosen kylmäävät muistelut oheiselta videolta!

Lue lisää Ilpo Larhasta, Lahden piirityksestä ja sitä seuranneista tapahtumista tuoreimmasta Seiskasta!
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »