Julia Pihkanen

Miss Suomi -semifinalisti sairastui masennukseen – pitkä kamppailu mielenterveysongelmien kanssa: Syön lääkkeitä edelleen!

21.05.2019 15:34

Miss Suomi -semifinalisti Julia Pihkanen, 18, kertoi avoimesti elämästään vaikean masennuksen kanssa.

Tamperelainen Julia kertoi Seiskalle, että hänellä diagnosoitiin vaikea masennus yläkouluikäisenä. Lisäksi hän kärsii paniikki- ja ahdistuneisuushäiriöstä. Hän kamppailee niiden kanssa edelleen.

- On ollut vaikeita aikoja. Aikoja, jolloin en jaksanut nousta sängystä. Hetkiä, jolloin olin valmis luovuttamaan kaiken suhteen. Nyt menee hieman paremmin, on hyviä ja huonoja jaksoja. En häpeä kertoa syöväni lääkkeitä edelleen, Julia kertoi Miss Suomi -semifinalistien julkistamistilaisuudessa.

Katso myös: Tässä ovat Miss Suomi -semifinalistit: näyttelijäkaunotar, Miss Helsinki -finalisti, UFC-tähden rakas ja Talent-finalisti - katso kuvat ja esittelyt!

 

Käy psykologin vastaanotolla

Tampereen yhteiskoulun lukiossa opiskeleva Julia myöntää, että ajoittain hänen masennuksensa aiheuttaa erittäin synkkiä ajatuksia.

- Minulla on ollut ajatuksia, että vihaan itseäni. Olen vihannut koko maailmaa. En ole kuitenkaan halunnut ajatella asiaa tarkemmin. Tietysti välillä tulee sellaisia tuntemuksia, etten jaksa enää elää. Meille kaikille tulee romahduksia. Olen käynyt puhumassa ajatuksistani, ja olen saanut apua. Käyn puhumassa asioista edelleen. 

Hän kertoi käyvänsä keskustelemassa koulupsykologin luona.

- Saan todennäköisesti lähetteen saadakseni enemmän apua. Lukion alussa todettiin, että masennukseni oli enää lievä. Masennuksen taso laski huomattavasti alemmas. Nyt masennuksen aste on noussut keskivaikean ja vaikean välimaastoon, ja lääkitystäni jouduttiin nostamaan. Minulla on kova stressi, koska kirjoitukset ovat alkamassa. En tiedä, voinko parantua masennuksesta koskaan. Uskon oppivani elämään sen kanssa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Antero Alhonen, Petri Voutilainen
Kuvat: Nadi Hammouda

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!