Miljoonaluokan liikevaihtoa pyörittävältä Haloo Helsinki! -yhtyeeltä tärkeä viesti nuorille muusikonaluille: Tämä on setelipinoja tärkeämpää!

Uutiset | 26.02.2020 15:04

Haloo Helsinki! -yhtye jysäytti jäävänsä tauolle kesällä 2018. Nyt Elli Haloolla eli Elisa Tiilikaisella on Seiskan lukijoille hyviä uutisia:

– Haloo Helsinki! palaa vuonna 2021, yhtyeen solisti-basisti Elli vakuuttaa.

Lue myös: Hurjaa tiliä tekevä suosikkiyhtye Haloo Helsinki! työllistää satoja ihmisiä: Tuemme suomalaista käsityötä!

Haloo Helsingin tauon aikana Elli panosti Ellips- sooloprojektiinsa. Ellipsin Yhden naisen hautajaiset oli Emma-ehdokas viime vuoden parhaaksi rock-levyksi.
Haloo Helsingin tauon aikana Elli panosti Ellips- sooloprojektiinsa. Ellipsin Yhden naisen hautajaiset oli Emma-ehdokas viime vuoden parhaaksi rock-levyksi.

 

Pitkän paussin aikana Haloo Helsingin jäsenet keikkailivat kukin tahoillaan. Elli julkaisi Ellips-nimellä sooloalbumin, Leo ja Jere löivät pökköä pesään perustamallaan konemusiikkiduo Stereolla ja Jukka Soldan paukutti rumpuja JVG:n kesäkiertueella.

– Ottaessamme etäisyyttä Haloo-hommiin tajusimme, mitä kaikkea tässä on yli kymmenen vuoden aikana tullut tehtyä. Kuinka kaikki biisit ovat lähteneet elämään omaa elämäänsä ja miten ihmiset ovat ottaneet ne omakseen – ja miten yhtäkkiä musiikistamme tehdään musikaali!

– Kaikki nämä ovat sellaisia juttuja, ettei niitä pystynyt täysin ymmärtämään, kun painettiin vaan sata lasissa. Sikälikin tauko teki hyvää, Jere sanoo.

Haloo Helsinki! -kitaristit Jere Marttila ja Leo Hakanen ovat muodostaneet myös elektroduo Stereon.
Haloo Helsinki! -kitaristit Jere Marttila ja Leo Hakanen ovat muodostaneet myös elektroduo Stereon.

 

Vaikka tähtinelikko vakuuttelee paluun tapahtuvan puhtaasti musiikillisista syistä, ei varmaankaan haittaa, että Haloo Helsinki! tietää jäsenilleen tuhtia tiliä. Orkesterin taustayhtiö Haloo Music Group Oy on nimittäin todellinen rahasampo.

Lue lisää: Kassassa 1,3 miljoonaa euroa! Keikkalavoille palaava Haloo Helsinki! on ehtymätön rahantekokone!

Tärkeä viesti nuorille

Bändin jäsenet alkavat hieman kiemurrella Seiskan reportterin grillatessa, mitä maallinen mammona heille merkitsee. Tähtimuusikot eivät mielellään puhu rahasta.

Sen suosikkiartistit suostuvat myöntämään, että heistä on toisinaan mukava panostaa uusiin laatusoittimiin. Setelipinoja ja tiliotteita tärkeämpää on kuitenkin se, että kukin Haloo Helsingin jäsen saa tehdä elääkseen sitä mitä he eniten rakastavat.

– Kannustamme koko bändinä jokaista nuorta uskomaan omiin unelmiinsa ja tekemään sitä mistä tykkää. Harrastuksesta voi tulla ammatti, tai sitten ei. Pääasia, että on onnellinen ja tekee oikeasti niitä juttuja, mitkä ovat lähellä sydäntä, Leo alleviivaa.

– Kaikki on mahdollista, Jukka komppaa.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto ja Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!