fbq
Uutiset
02.09.2017 11:00
Teksti: sami sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Auri Hakomaa
Miljonääri Auri Hakomaa on Viron tunnetuin suomalainen: Led Zeppelin -tähti Robert Plantkin fanittaa!
Uutiset
02.09.2017 11:00
Teksti: sami sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Jo 40 vuotta Tallinnassa asunut Auri Hakomaa, 63, on erikoinen liikemies. Viron tunnetuimmaksi suomalaiseksi kutsuttu Auri on ollut mukana monessa.

Hän on pyörittänyt hapankaalitehdasta, suolapähkinäbisnestä, perustanut Viron ensimmäisen etnisen ravintolan ja ensimmäisen länsimaisen kaupan. Välillä hän ajautui täysin varattomaksi, ja välillä rahaa on ollut niin paljon, että hänen avioeronsa vuonna 2007 on yhä Viron kallein julkinen avioero. Tällä hetkellä hän on miljonääri.

Auri Hakomaa

Parhaiten Auri tunnetaan kuitenkin keskiajan kaupallistamisesta ja pyörittämästään Olde Hansa -ravintolasta, joka on vuosi vuoden jälkeen Tallinnan suosituimpia ruokapaikkoja. Kilpailijat kopioivat konseptin ja matkivat ruokalistatkin pilkulleen. Keskiaikateemaisia ravintoloita on sen takia Tallinnan vanhakaupunki pullollaan. Alkuperäinen Olde Hansa on kuitenkin yhä suosituin.

– Tänä syksynä tullee kuusimiljoonaa asiakasta täyteen, Auri paljastaa Seiskalle.

Zeppelin-legenda ihastui

Olde Hansassa käy paljon tähtiä. Muun muassa Vanessa Mae, Bobby McFerrin, Viron ex-presidentti Toomas Hendrik Ilves ja suomalaisista Anna-Liisa Tilus ja Mikko Alatalo ovat tuttuja näkyjä ravintolassa. Aurin mukaan legendaarisen Led Zeppelinin Robert Plant ihastui paikkaan niin paljon, että viihtyi siellä viisi päivää putkeen. 

Auri Hakomaa

– Hän suurin piirtein asui täällä. Minulla on yksi kaveri, jolla oli todella rankka lapsuus, ja Led Zeppelin piti hänet hengissä. Minä soitin hänelle ja kerroin, että Robert Plant lähettää täältä terveisiä. Kaverini kysyi, olenko minäkin fani, ja vastasin, että kyllä se on toisinpäin, Robert on minun fanini, Auri nauraa.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »