Uutiset
Katso kuvat!

Miljardööri Antti Aarnio-Wihurin koti on kuin pieni kylä, käy aurinkoenergialla – kuva!

14.04.2017 18:05

Arvostettu talouslehti Forbes listaa joka vuosi maailman miljardöörit, ja tänä vuonna rikkaimpien listalle mahtui peräti seitsemän suomalaista. Seiska selvitti, miten kolme rikkainta heistä asuu. 

Kolmantena miljardöörilistalla komeilee monialayritys Wihurin pääomistaja Antti Aarnio-Wihuri, 77. Hänellä on arviolta 1,76 miljardin omaisuus.  Antti viihtyy monien muiden ökyrikkaiden tavoin maaseudun rauhassa. Hän asuu Kaarinassa meren rannalla Jullaksen kartanossa 137 hehtaarin maatilalla. 

Aurinkopaneelit tuottavat sähkön

Antin tilalla on muun muassa hevostalli, valtava kasvihuone, lukuisia muita rakennuksia ja paljon peltoa.

AarnioWihurin talo

Taloja on itse asiassa niin paljon, että ilmasta käsin tila näyttää pieneltä kylältä. Itse päärakennus on hulppea sininen puukartano. 

Muutama vuosi sitten Antti asennutti tilalleen 330 neliömetriä aurinkopaneeleita, jotka tuottavat kaiken hänen tilansa sähkön.

Bottaksen päätukijoita

Antti on yhä perheyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja, ja yhtiö on säilynyt hänen perheensä omistuksessa jo yli 100 vuotta. Antti oli nuoruudessaan innokas kilpa-ajaja ja osallistui sekä ralleihin että rata-ajoihin. 

Hän on myös ollut yksi formulakuski Valtteri Bottaksen päätukijoista jo tämän kartingajoista asti.

Antti oli äskettäin otsikoissa, kun Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänelle 77 808 euron sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Teksti:sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!