fbq
Uutiset
07.05.2020 18:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Pasi Murto
Mikko Leppilampi
Mikko Leppilampi palasi musiikkibisnekseen - purkaa tuntojaan herkässä kappaleessa: Musiikki on hyvä tapa kertoa asioista!
Uutiset
07.05.2020 18:01
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Pasi Murto

Suomen suosituimpiin juontajiin ja näyttelijöihin lukeutuva Mikko Leppilampi teki paluun musiikkimaailmaan parin vuoden tauon jälkeen. Petri Somerin kirjoittamassa Suurempi voima -kappaleessa Mikko pohtii elämän ja rakkauden monimuotoisuutta ja muuttumista.

- En avaa sydäntäni helposti sosiaalisessa mediassa tai haastatteluissa. Minulle musiikki on hyvä ja luonnollinen tapa kertoa asioista ja kokemuksistani, ja käytän sitä asioiden purkamisen väylänä varmasti jatkossakin. Sanat ovat kaiken A ja O, ja kuulija aistii, jos kappale on liian laskelmoitu, Mikko kertoo.

 

Rakkaus muuttaa muotoaan

Kappaleessa lauletaan suuremmasta voimasta, rakkaudesta ja toivosta. Mikko uskoo tietynlaiseen ikuiseen rakkauteen, mutta tunne ei välttämättä ole sellaista kuin elokuvissa ja kirjoissa.

- Rakkaus voi muuttaa muotoaan. Usein ajatellaan, että kaiken pitäisi vain kasvaa. Itse ajattelen, että jatkuvan kasvun sijaan asiat menevät syvemmälle, mikä on aivan yhtä merkittävää. Ihminen kokee rakkauden monella tavalla.

 

Haastavia hetkiä

Mikko aloitti musiikkiuransa vuonna 2006, jolloin hän julkaisi omaa nimeään kantaneen debyyttialbuminsa.

- Olen yhä todella ylpeä albumistani. Silloin elämässäni ja urallani tapahtui paljon asioita, jotka vaikuttivat musiikkiuraani: elokuvani alkoivat olla suosittuja, tuli Lordin viisuvoitto ja Euroviisujen juontokeikka, sen jälkeen lähdin Yhdysvaltoihin.

Vuosien saatossa musiikin tekeminen muuttui haastavammaksi.

- Jotenkin kynnys musiikin tekemisen suhteen kasvoi. Tuntui, että aikaisemmin auki olleet ovet olivat sulkeutuneet. Pari vuotta sitten palasin musiikin pariin enemmän, ja se on tuntunut hyvältä. Tuntuu hyvältä julkaista omaa musiikkia, sillä olen esittänyt paljon muiden artistien kappaleita keikoillani.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »