fbq
Uutiset
06.01.2021 12:03
Teksti: Eetu Ampuja, Tampere|Kuvat: Pasi Murto, Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Mikko Alatalo ja Juice Leskinen
Mikko Alatalo varoitti Juice Leskistä kuolemasta - muistelee nyt viimeistä iltaansa kansantaiteilijan kanssa: "Juttelimme elämästä, naisista ja elämämme naisista!"
Uutiset
06.01.2021 12:03
Teksti: Eetu Ampuja, Tampere|Kuvat: Pasi Murto, Seiskan arkisto ja Lehtikuva

Suomen kaikkien aikojen sanoittajiin ja laulaja-lauluntekijöihin lukeutunut Juice Leskinen nukkui ikiuneen marraskuussa 2006 vain 56 vuoden iässä. Hänen hyvä ystävänsä ja pitkäaikainen aisaparinsa Mikko Alatalo vieraili kansantaiteilijan luona ainoastaan kolme päivää ennen tämän poismenoa.

– Hän esitteli silloin sanoituksia pariin biisiin, jotka olisin voinut säveltää. Juicella oli myös meneillään projekti, jossa väänsi Raamatun kertomuksia rekilauluiksi ja kupleteiksi. Ne olivat aika härskejäkin ja aivan helkkarin hauskoja. Nauroin niille ihan kippurassa, Mikko muistelee Seiskalle.

– Harmi, etteivät ne olleet missään nauhalla tallessa, vaan ne kaikki tekstit menivät Jussin mukana hautaan. Juice ei nimittäin välittänyt tietotekniikasta eikä siksi kirjoittanut mitään tietokoneelle. Kaikki tekstit olivat hänen päässään, josta hän vain siirsi ne paperille. Kaveri oli ihan täydellinen lahjakkuus.

Lue myös: Mikko Alatalo paljastaa: Juice Leskinen vei laulutekstejä mukanaan hautaan – ”Olivat aika härskejäkin ja aivan helkkarin hauskoja”

Juice halusi Mikon laulavan hittikappaleensa Per Vers, runoilija. – Hän tiesi laulutaitoni. Vedän sitä edelleen, mutten enää kiekaise sitä ihan niin korkealta.
Juice halusi Mikon laulavan hittikappaleensa Per Vers, runoilija. – Hän tiesi laulutaitoni. Vedän sitä edelleen, mutten enää kiekaise sitä ihan niin korkealta.

Viimeinen varoitus

Pelkkää työpuhetta ei viimeinen tapaaminen sentään ollut. Mikko sanoo olevansa kiitollinen siitä, että ikimuistoinen ilta sisälsi myös perinteistä hurtimpaa puolta.

– Juttelimme elämästä, naisista ja elämämme naisista. Se oli kaikin puolin hieno ilta. Mutta jossain vaiheessa sanoin kyllä hänelle, että mene nyt ihmeessä sinne dialyysiin, että sä Juice kuolet. Hän vastasi, ettei häntä kukaan määräile.

Lue myös: Kulaus kaljaa ja puhetta musiikista! Mikko Alatalo muistelee ensikohtaamistaan Juice Leskisen kanssa: ”Mietin, että mikäs kaveri se tämä on”

Vanha ystävä on yhä läsnä Mikon elämässä. Reitti Pispalasta Tampellaan on sekin iskostettuna ex-kansanedustajan alitajuntaan.

– Vielä nykyäänkin ajattelen toisinaan ajelevani Jussin luo, mutta sitten tajuan, etten enää voikaan sitä tehdä. Jussi on poissa, mutta elää kuitenkin, Mikko nieleskelee.