Maailmanmestari ja manageri Keke Rosberg oli keskeisessä roolissa Mika Häkkisen ja Jyrki Järvilehdon uralla. Saloa hän ei kuitenkaan halunnut auttaa.

Mika Salo paljastaa formulamaailman kulisseista: Keke haittasi uraani!

18.11.2019 07:12

Mika Salon tarina on suomalaisessa F1-historiassa poikkeuksellinen, josta kerrotaan Heikki Kullan kirjoittamassa elämäkerrassa. Hän raivasi tiensä huipulle ilman Keke Rosbergin kaltaista taustapirua.

– Se, ettei minulla ollut manageria, vaikeutti kaikkea. Aikani meni kontakteja, sponsorirahaa ja tallipaikkoja itse etsiessäni.

Maailmanmestari ja manageri Keke Rosberg oli keskeisessä roolissa Mika Häkkisen ja Jyrki Järvilehdon uralla. Saloa hän ei kuitenkaan halunnut auttaa.
<em>Maailmanmestari ja manageri Keke Rosberg oli keskeisessä roolissa Mika Häkkisen ja Jyrki Järvilehdon uralla. Saloa hän ei kuitenkaan halunnut auttaa.</em>

 

Lue myös: Mika Salon F1-uralla huvittava alku: Vei Lotus-tallille 100 000 dollaria Mikki Hiiri -repussa!

Varikkohuhujen mukaan Keken toiminta oli Mikaa kohtaan auttamiseen sijaan jopa haitallista.

– Kun hän kävi suomalaisissa firmoissa hakemassa rahoitusta Häkkiselle ja Järvilehdolle, hintalappu oli erilainen kuin minulla. Sen jälkeen oli vaikea mennä tapaamaan säikähtäneitä yrityksiä. Minulle sanottiin jo ovella, että Keke kävi jo täällä, Mika kuvailee.

– Täytyy silti muistaa, että Kekeä on kiittäminen kaikesta, mitä suomalaisessa autourheilussa on. Hän avasi ovia, mutta hän myös sulki niitä.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan arkisto, All Over Press ja Mika Salo - Elämäni -kirja

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!