Antti Kurhinen

Miamiin perutuille festareille matkannut Antti Kurhinen kommentoi liikennerikosjuttua: Halusin itse viedä asian oikeuteen

13.03.2020 14:02

Seiska tavoitti taksiyrittäjä Antti Kurhisen perjantaina 13.3. puhelimitse Miamista, Yhdysvalloista.

- Täällä piti olla Ultra-musiikkifestivaali, mutta ne on peruttu. Kaikki on peruttu. Taisi olla viimeinen lento, mikä pääsi maahan (Euroopasta Floridaan). Nyt ei ole mitään tietoa, että millä täältä pääsisi pois.

Aiemmin perjantaina Seiska kertoi, että Antti joutuu vastaamaan syytteeseen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Antti haluaa avata itse tapahtumia, jotka johtivat käräjille.

- Tämä juttu kävi viime syyskuussa (2019). Olin ajamassa taksia ja käännyin Helsingissä Oopperan kohdalla. Huomasin, että siinä oli poliisiauto jotenkin poikittain ajokaistalla ja joku bussi pysähdyksissä.

Antti teki äkkinäisen ratkaisun tukalaksi käyvässä liikennetilanteessa. Hän sanoo, että vaarana oli jäädä kääntyvän liikenteen tukkeeksi tai vaihtoehtoisesti peruuttaa raitiovaunukiskoille. 

- Minulla oli asiakkaat kyydissä, joten koukkasin nopeasti vastaantulevien kaistalle, että pääsin takaisin
ajoradalle, koska muuten minun olisi pitänyt peruuttaa ja se olisi ollut vaarallista. Polisi pysäytti minut.

Antin mukaan virkavalta ei osoittanut ymmärrystä hänen ajoratkaisulleen, vaan tilanne provosoitui.

- Sanoin sitten, että mennään oikeuteen katsomaan miten tämä asia on. 

Antti tykkää käydä festareilla. Otos viime kesältä Helsingistä (Instagram).

Oikeutta istutaan todennäköisesti joissain vaiheessa kevättä tai jopa vasta syksyllä. Oikeudenkäynnin lopputuloksella saattaa olla vaikutusta "Keisari Kurvisen" kyytien jatkumiseen. 

Taksilupia valvovan Traficomin mukaan yksittäinen liikenneturvallisuuden vaarantaminen ei kuitenkaan automaattisesti epää taksilupaa, jos tuomio siis tulisi. Asiassa otetaan huomioon kokonaistilanne sekä kyseisen taksiluvan haltijan rikkeet kahden kuluneen vuoden ajalta. 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Pauli Poutanen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!