fbq
Uutiset
11.05.2018 10:31
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Lukijan kuva & Rex Features
Metallica James Hetfield
Metallica järjesti hurjat salabileet Helsingissä: Varasi ydinkeskustan yökerhon kokonaan käyttöönsä - kuvat!
Uutiset
11.05.2018 10:31
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Lukijan kuva & Rex Features

Maailman suurin metallibändi Metallica esiintyi loppuunmyydyssä Hartwall Arenassa keskiviikkona 9. toukokuuta. Bändi soittaa toisen Helsingin-keikkansa tänään perjantaina vietettyään välissä vapaan helatorstain.

Keskiviikon konsertissa oli peräti 14 607 katsojaa, joka on Arenan kaikkien aikojen yleisöennätys. Myös aiempi Hartwall Arenan yleisöennätys oli Metallican nimissä. Vuonna 2005 bändiä oli katsomassa 14 105 ihmistä.

Vauhdikkaalle konsertille antoi pikantin paikallismausteen Michael Monroen vierailu lavalla. Monroe esitti biisinsä Dead, Jail or Rock'n'Roll Kirk Hammettin ja Robert Trujillon kanssa.

Michael Monroe Kirk Hammett Metallica
Michael Monroe jammaili lavalla Kirk Hammettin kanssa.

Mutta kun valot Hartwall Arenassa sammuivat, alkoivat aivan toisenlaiset bileet. Yleisössä levisi nimittäin huhu, jonka mukaan Metallica oli keikan jälkeen suuntaamassa Helsingin yöhön bilettämään koko kiertuehenkilökuntansa kanssa.

Ja huhu pitikin paikkansa: Metallica oli valinnut bilepaikakseen Kampissa sijaitsevan ja drinkkivalikoimastaan tunnetun Navy Jerry´s -yökerhon.

Koko baari oli varattu pelkästään Metallican ja bändin henkilökunnan käyttöön, ja ovimiesten lisäksi järjestystä valvoivat bändin omat turvamiehet.

Navy Jerry´s Metallica
Metallica oli varannut koko Navy Jerry´s -yökerhon omaan käyttöönsä.

Puolen yön aikoihin ravintolan edustalle alkoi lipua tilatakseja ja tummennetuin ikkunoin varustettuja Mersuja, jotka kuljettivat vieraita Hartwall Arenalta bileisiin.

- Ensimmäisenä bändiläisistä paikalle saapui laulaja-kitaristi James Hetfield. Hetfield nousi mustanpuhuvasta Mersusta turvamiehen saattamana ja siirtyi ravintolan terassille jutustelemaan paikalla olevien kanssa, Seiskalle kerrotaan.

Seiskan lukijan mukaan metallin supertähti oli kuin kuka tahansa ravintola-asiakas, joskin turvamies piti uteliaat valokuvaajat loitolla. Metallican yksityisbileet jatkuivat yömyöhään.

- Paikalla oli myös katuruokaa tarjoava ravintola-auto, joka piti huolen että bilettäjille löytyi yöpalaa, Seiskalle vinkataan.

James Hetfield Metallica
Metallican nokkamies James Hetfield (keskellä) nautti lämpimästä Helsingin alkukesän yöstä rennosti rupatellen. Ravintolan edustalle oli tuotu katuruoka-auto yöpalaa varten.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »