fbq
Uutiset
26.12.2018 19:06
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Pasi Murto ja Meerin kotialbumi
Meerin mies kuoli puukoniskuun.
Meerin aviomies surmattiin – vankilasta päässyt tappaja tuli kosimaan!
Uutiset
26.12.2018 19:06
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Pasi Murto ja Meerin kotialbumi

Meeri Gröönroos, 84, lähetettiin maailmalle 14-vuotiaana hankkimaan elantonsa. Hän työskenteli muun muassa Savion kumitehtaalla ja sai siitä ikuisen yskän. Lääkäri lähetti sairaan tytön takaisin kotikylään, jossa Meeri pääsi töihin kyläkauppaan.

– Tapasin viisi vuotta vanhemman Kalevin, kun olin 17. Vuotta myöhemmin menimme naimisiin. Hän oli kova työmies ja kiltti luonteeltaan, mutta viinapiru vaivasi viikonloppuisin.

Lue myös: Meeri, 84, joutui lapsena äitinsä silmätikuksi: Sain niin pahasti selkääni, että taju lähti!

Pariskunta sai neljä lasta, ja perheonnea kesti 14 vuotta. Se päättyi helmikuisena lauantaina 1969. Kalevi oli sanonut käyvänsä parturissa Järvenpäässä, jossa lähin Alkokin sijaitsi.

Kotikylään oli muuttanut pohjoisesta kuusikymppinen, tummanpuhuva helluntalaismies, joka oli kutsunut Kalevin piipahtamaan luonaan paluumatkalla. Kumpikaan ei ollut humalassa.

– Jotain sanakopua siinä kai oli syntynyt. Kun Kalevi kääntyi lähteäkseen ulos, mies löi puukolla yhden iskun selkään. Kalevin onnistui ryömiä naapurissa asuneen siskonsa pihaan pyytämään apua, mutta siihen päättyi minun mieheni elämä.

Meeri ja Kalevi avioituivat vuonna 1954 Kalevin kotitalossa. – Häissämme soitettiin gramofonilla Kyllikki-valssia, Meeri muistelee kaihoisasti.
Meeri ja Kalevi avioituivat vuonna 1954 Kalevin kotitalossa. – Häissämme soitettiin gramofonilla Kyllikki-valssia, Meeri muistelee kaihoisasti.

 

Lue myös: Seiska ilahdutti puolisokeaa Annikkia: Pelastitte arkeni!

Surmaaja sai sangen lyhyen tuomion. Kun mies pääsi vankilasta, hän ilmestyi Mäntsälän linja-autoaseman kioskille, jossa Meeri oli töissä.

– Kehtasi sanoa, että nyt sie lähet minun matkaan ja tunnusti olleensa minuun vuosia ihastunut. Oli ollut jo ennen mieheni tappamista.

– Pelkäsin ja vihasin sitä miestä yli 20 vuotta. Sitten päätin, että nyt saa viha loppua. Etsin hänet kyliltä ja ojensin käteni sanoen, että olen nyt antanut anteeksi. Mies alkoi itkeä ja sanoi olleensa paholaisen vallassa.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »