Uutiset

Matti Nykäsen kuolemasta vuosi – aviomiehen menetys pakotti Pia Nykäsen pitkälle sairauslomalle

04.02.2020 11:39

Mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsen kuolemasta on kulunut tasan vuosi.

Leskeksi jäänyt Pia Nykänen löysi Matin menehtyneenä heidän kotinsa pesuhuoneen lattialta. Viikonlopun sairastellut Matti oli vienyt petivaatteitaan pyykkiin vain hetkeä aikaisemmin, eikä hän koskaan palannut takaisin makuuhuoneeseen.

Vitivalkoisena maassa istuneen Matin löytänyt Pia huusi yläkerrassa nukkuneelle Miska-pojalleen, että Matti on kuollut ja soitti hätänumeroon.

Matti menehtyi pitkään jatkuneeseen haimatulehdukseen ja keuhkokuumeeseen.

 

Seuratut hautajaiset

Matin hautajaiset järjestettiin Jyväskylän Vanhan hautausmaan kappelissa maaliskuun alussa. Hautajaisista käytiin kiivasta spekulointia, sillä kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ehdotti pian Matin kuoleman jälkeen, että valtio voisi maksaa mäkihyppylegendan hautajaiset.

Asiasta keskusteltiin pitkään, ja lopulta Matin lähipiiri suostui tarjoukseen.

- Voin vahvistaa osaltani perhepiiristä saamasi tiedon. Nykäsen omaisten kanssa on sovittu, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa hautajaiskustannukset. Mielestäni Matti on urheilusaavutuksillaan sen ansainnut, Sampo ilmoitti Seiskalle hieman ennen hautajaisia.

Matin hautajaiset oli seurattu tilaisuus kaikissa suomalaismedioissa. Myös paikan päälle oli saapunut ihmisiä sankoin joukoin kunnioittamaan urheilulegendan muistoa.

Pia Nykänen

 

Pitkä sairausloma

Matin äkillinen kuolema oli suuri järkytys Pia-puolisolle. Hän jäi sairauslomalle Matin kuoleman jälkeen, eikä hän ole palannut työelämään vielä. Toistaiseksi sairauslomaa on jatkettu helmikuun loppuun asti.

– Kärsin edelleen masennuksesta ja uniongelmista ja syön niihin lääkkeitä. Yöunet ovat heikkoja, nukun keskimäärin viisi tuntia yössä, Pia kertoi Seiskalle joulukuussa.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!