fbq
Uutiset
18.02.2019 10:48
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan toimitus
Matti Nykänen
Matti Nykänen saa sittenkin valtion varoin maksetut hautajaiset! "Matti on sen ansainnut"
Uutiset
18.02.2019 10:48
Teksti: Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan toimitus

Mäkihypyn nelinkertaisen olympiavoittajan Matti Nykäsen hautajaisista on käynyt kova spekulointi. Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho väläytti ilmaan pian Matin kuoleman jälkeen, että valtio voisi kustantaa hautajaiset.

Asiaa keskusteltiin Matin lähipiirissä, mutta lopulta he päätyivät pienen perhepiirin hautajaisiin.

Lue lisää: Matti Nykäsen menestyspokaalien kohtalo ratkesi - Eveliina-tytär saa lämpimän muiston 

Toinen maksaja ilmoittautui

Hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers halusi kunnianosoituksena maksaa helmikuun alussa menehtyneen Matin hautajaiset. Matti oli monesti mukana hyväntekeväisyysjärjestön tempauksissa.

– Asiasta sovittiin eilen. Katamme kaikki hautajaiskulut, Pietarinkadun Oilersin perustaja Robert Nyman vahvisti Seiskalle reilu viikko sitten.

Lue myös: Matti Nykänen polttohaudataan – tällaiset hautajaiset mäkihyppylegenda saa!

Vain viisi urheilijaa saanut valtiolliset hautajaiset

Nyt asia on kääntynyt päälaelleen, sillä valtio sittenkin osallistuu Matin hautajaisiin. Seiska tavoitti Sampo Terhon, joka vahvisti asian Seiskalle.

- Voin vahvistaa osaltani perhepiiristä saamasi tiedon. Nykäsen omaisten kanssa on sovittu, että opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa hautajaiskustannukset. Mielestäni Matti on urheilusaavutuksillaan sen ansainnut, Sampo ilmoitti tekstiviestillä.

Lue lisää: Tänne mäkikotka Matti Nykänen haudataan: saa leposijan isänsä vierestä – kuva!

Mattia ennen vain viisi urheilijaa on saanut valtion varoin kustannetut hautajaiset. He kaikki olivat olympiasankareita: juoksijat Ville Ritola, Paavo Nurmi ja Hannes Kolehmainen sekä hiihtäjä Tapani Niku ja kiekonheittäjä Armas Taipale.

Valtiollisia hautajaisia ovat saaneet vuodesta 1921 lähtien 81 henkilöä. Viimeksi arvokkaat valtiolliset hautajaiset olivat vuonna 2017, kun presidentti Mauno Koivisto saatettiin viimeiselle matkalleen.

Matin hautajaispäivää ei ole vielä annettu julkisuuteen.

Seiskan tavoittama Pietarinkadun Oilersin Robert Nyman kieltäytyi kommentoimasta asiaa Seiskalle maanantaina aamupäivällä.

Lue myös: Matti Nykäsen Pia-leski romahti raskaan menetyksen jälkeen: Koti ei tunnu enää kodilta

Otsikkoa muokattu klo 11.05: Hautajaiset ovat valtion varoin maksetut.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »