Matti Nykänen ja Jens Weissflog muistelevat kosteimpia kisamatkojaan: Yövyimme suksitallissa!

Uutiset | 13.09.2017 07:04

Legendaarinen mäkikotka Matti Nykänen, 54, tapasi vuosien tauon jälkeen vanhan kilpakaverinsa mäkihyppyajoilta, saksalaisen Jens Weissflogin, 53. Jens oli Kuhmon Vuokatissa työmatkalla.

Matti ja Jens kohtasivat ensimmäisen kerran junioreiden MM-kisoissa, mutta aikuisten kilpailuissa he alkoivat taistella vuorotellen mitaleista. Vaikka he olivat pahimmat kilpakumppanit mäessä, mäkitornien ulkopuolella Matti ja Jens olivat ystäviä.

- Elimme monta vuotta samanlaista elämää, joten on outo mutta hieno fiilis nähdä Matti. Minä olen hotellinpitäjä, ja Matti on tunnettu viihdetaiteilija Suomessa. Hieno juttu, että molemmilla menee hyvin ja olemme pysyneet terveinä, Jens kertoi hymyillen.

Jens

Matti on ollut median silmäterä hyppyajoista asti, mutta Jens pääsi vähemmällä. Silloisessa Itä-Saksassa mäkihyppy ei ollut kiinnostava laji.

- Se alkoi kiinnostaa, kun Saksat yhdistyivät. Elin vapaan median maailmassa, eikä kukaan juossut perässä kysymässä, miten menee tai oletko ollut baarissa vai treenaatko. Myöhemmin se muuttui.

- Välillä mediassa vedettiin juhliminen yli saavutusteni, Matti myöntää.

Yö suksihuollon kopissa

Matilla ja Jensillä on ollut kosteita iltoja hyppyuran aikana, ja yksi niistä on jäänyt erityisesti Matin mieleen 1980-luvun puolestavälistä.

- Kerran yövyimme baari-illan jälkeen suksihuollon tallissa, kun Jens ei voinut mennä takaisin hotelille, koska he olivat niin tarkkoja. Kolmen aikaan yöllä palelimme niin perkeleesti. Aamulla hiippailimme takaisin hotelliin. Jos joku olisi seuraavana päivänä kalauttanut käteeni, se olisi mennyt poikki, sillä olin aivan jäässä. Olisinkohan ollut kisassa lopulta toiseksi viimeinen, Matti paljastaa.

Matti ja Jens

Jens lopetti uransa neljä vuotta Matin jälkeen. Masa hyppäsi menestyksekkäästi vielä veteraanien MM-kisoissa muutama vuosi sitten. Molemmille kertyi uransa aikana lukuisia MM- ja olympiamitaleja.

- Vaikka sain uran aikana monia mitaleita ja menestystä, olympiakultamitalit ovat ne, jotka pitävät miehen pinnalla hautaan asti, Matti toteaa.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!