Uutiset

Markku Alénin poika Andrei luo kansainvälistä näyttelijänuraa - rooli Jude Law'n rinnalla: "Hän on tavallinen ja miellyttävä mies!"

08.05.2019 19:33

Tuntematon sotilas -elokuvasta tuttu näyttelijä Andrei Alén on yksi C Morella toukokuussa alkavan Roba-sarjan uusista näyttelijöistä. Hän hyppää Roban uuden pomon Christoffer Lundin rooliin.  

- Roolihahmoni on epätavallinen mutta samaan aikaan moderni pomo. Hänen johtamistyylinsä on start up -maailmasta. Valmistauduin rooliini tapaamalla poliiseja ja tutkimalla modernia johtajuutta, Andrei kertoo Seiskalle.

Siviilissä Andrei ei ole juurikaan ollut tekemisissä poliisien kanssa.

- En ole koskaan ollut putkassa yötä, mutta olen ollut skeittaamisen takia kuulusteluissa 12-vuotiaana, Andrei kertoo.

Jo 14 vuotta Englannissa

Suurin osa Roba-sarjan vastanäyttelijöistä oli Andreille uusia, sillä hän on opiskellut näyttelijäksi Englannissa ja tehnyt suurimman osan töistään ulkomailla.

- Olen asunut Lontoossa jo 14 vuotta, jona aikana olen ehtinyt käymään useamman kaveripiirin läpi. Ensimmäisen kerran muutin sinne perheeni kanssa nuoruudessa ja paluu uudemman kerran tapahtui, kun pääsin paikalliseen teatterikouluun opiskelemaan näyttelemistä. Minulla ei ole siellä tällä hetkellä mitään sellaista, minkä takia en voisi muuttaa takaisin Suomeen.

- Poliittinen tilanne on sen verran absurdin outo, että olen ensimmäistä kertaa vakavasti miettinyt muuttoa paluuta Suomen kamaralle.

Isä on rallikuski

Andrein isä on rallikuski Markku Alén. Hän ei koskaan miettinyt, että olisi seurannut isänsä jalanjälkiä moottoriurheilun puolelle.

- Minulla on ajokortti, mutta olen poikkeuksellisen huono ajamaan autoa.

Urheilu-ura vei isää pitkin maailmaa, kun Andrei oli nuori.

- Muistan lapsuudesta ja nuoruudesta, että isä oli paljon työnsä takia poissa kotoa, mutta muuten vietimme hyvin normaalia elämää. Luulen, että isä olisi halunnut olla enemmän meidän lasten kanssa. Meillä on hyvin läheiset välit isän kanssa!

 

AndreiAndrein yhteistyö Tuntematon sotilas -elokuvan ohjanneen Aku Louhimiehen kanssa sai jatkoa tänä keväänä, kun hän kuvasi Viaplaylle 6-osaista Rig 45 -murhatrilleriä Irlannissa.

- Minulla on kova halu tehdä töitä ulkomailla.

Hänellä on myös merkittävä sivurooli Jude Lawin tähdittämässä The Nest -elokuvassa.

- Se oli mieletön kokemus, vaikka minulla oli vain kolme kuvauspäivää. Pääsin tekemään kaikki kohtaukset Jude Lawin kanssa. Jude oli erittäin miellyttävä ja hyvin tavallinen mies. Hänen kanssaan oli luontevaa käydä keskustelua repliikeistä ja kohtauksista. 

Mitä seuraavaksi on työrintamalla luvassa?

- Matkustan kahden viikon päästä Välimerelle kuvaamaan uutta tv-sarjaa.

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!