fbq
Uutiset
28.01.2017 12:00
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Atte Kajova
Marjaana Lehtinen
Marjaana laihtui 70 kiloa – lapsen vaaratilanne motivoi elämäntaparemontin!
Uutiset
28.01.2017 12:00
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Atte Kajova

Vantaalainen kahden lapsen äiti Marjaana Lehtinen kruunattiin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa järjestetyn Miss Plus Size -kilpailun voittajaksi. Kilpailun finaali järjestettiin tunnelmallisessa Vanajanlinnassa lauantai-iltana.

Marjaanalla on avomiehensä kanssa 6- ja 8-vuotiaat lapset. Jälkikasvun syntymän jälkeen hän lihoi rajusti herkuttelun seurauksena ja painoi pahimmillaan peräti 170 kiloa.

- Elämäntaparemontti on monen yhteen sattuman summa. Suurin vaikutus oli sillä, kun poikani meinasi jäädä 2-vuotiaana linja-auton alle. Ajattelin, että olen tällainen löllykkä, joka ei saa edes 2-vuotiasta lasta kiinni. Vaaratilanne sai minut tajuamaan, että minun pitää olla kunnossa, että pystyn toimimaan vastaavissa tilanteissa. Sen jälkeen oli itsestään selvää, että pudotan painoa, Marjaana kertoo Seiskalle.

- Personal trainerin ja ruokavalion avulla paino putosi 70 kiloa. Juuri ennen painon pudotusta minulla todettiin keliakia, joten ruokavaliostani lähtivät pullat, leivät, pizzat ja kaikki muut höttöruuat.

Kaverit kutsuvat "fätiksi"

Kouluaikoina Marjaanaa koki kiusaamista painonsa takia, mutta nykyisin hän on sinut oman vartalonsa kanssa.

- Olen aina ollut kovapäinen ja sanonut takaisin ihmisille, jotka ovat arvostelleet painoani. En ole koskaan jäänyt alakynteen. Olen stereotypia ylipainoisesta ihmisestä, sillä heitän painostani aina vitsiä. Kavereiden kesken olen aina fäti. Se on hyväksyttävää, eikä loukkaa minua, sillä olen avannut itse sen tien, Marjaana sanoo.

- Kun olin lihavimmillani, se olisi saattanut tuntua pahalta, mutta ei enää. Nykyisin kaverit saattavat heittää ”Fäti, mennään hakemaan juomaa!” Marjaana naurahtaa.
 

 

Marjaana on ollut lastensa isän kanssa yhdessä jo 12 vuotta. Mies ei ole kuittaillut hänelle koskaan painosta.

- Olin nykyisissä mitoissa, kun työpaikkaromanssimme roihahti. Voin kuvitella, että miestäni on ällöttänyt ja etonut lihomiseni, mutta hän ei ole koskaan sanonut poikkipuolista sanaa painostani. Mieheni on ollut aina kova käymään salilla. Hän on erittäin treenattu. Aluksi minun oli vaikea ymmärtää, miksi hän haluaa viettää salilla niin paljon aikaa. Jälkeenpäin hän on sanonut minulle, että nyt varmaan ymmärrän, miltä minusta tuntuisi, jos hän veisi minulta mahdollisuuden käydä salilla, Marjaana kuvailee.

Yhteistä harrastusta kuntoilusta ei silti ole tullut.

- Emme käy yhdessä salilla, sillä toinen on kotona lasten kanssa, kun toinen on salilla. Se on parempi näin, sillä meillä tulisi salilla pieniä auktoriteettiongelmia. Vaikka minä olen kotona hallitus, mies ei voi olla salilla hallitus.

 

 

Miss Plus Size -voittajan Marjaana Lehtisen fiilikset heti kruunauksen jälkeen. #missplussize

Video, jonka Seiska (@seiskaofficial) julkaisi

 

Kauneuskilpailuihin Marjaana ei ole aiemmin ottanut osaa, mutta hän on tehnyt mallintöitä Clamos-mallitoimiston kautta. Vuosi sitten Marjaana keskustelu mallisopimuksesta Paparazzi-mallitoimiston kanssa, mutta ei ollut valmis Laila Snellmanin asettamiin ehtoihin.

- Laila oli sitä mieltä, että minun olisi pitänyt värjätä hiukset vaaleiksi ja luopua ripsenpidennyksistä. Jos olisin ollut valmis ehtoihin, olisin päässyt listoille. Totesin vaan, etten ole valmis muuttamaan ulkonäköä, jos minulla on plus-koon mallina kaksi keikkaa vuodessa. Haluan näyttää tältä siviilissä.

Sporttisuus kiinnosti

Marjaana mietti hetken aikaa ennen kuin oli valmis osallistumaan fitness-guru Jutta Gustafsbergin ja missiemo Sunneva Kantolan Miss Plus Size -kilpailuun.

- En halunnut lähteä mukaan kisoihin, jossa kävelleen lavalla uikkareissa ja sukkahousuissa. Mietin, että tehdäänkö kisat tyylikkäästi ja kunnioittaen meidän isojen tyttöjen asemaa. Minulla on vahva kuntoilutausta, joten päätin ottaa osaa kilpailuun, kun kuulin, että sporttisuus on isossa osassa kilpailua.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »