fbq
Uutiset
12.05.2018 16:45
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Maria Veitola
Maria Veitola sai törkyviestin huumemenneisyytensä takia - avautuu nyt, miksi kertoi arasta aiheesta: Se on osa mun elämää!
Uutiset
12.05.2018 16:45
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Tv-kasvo ja mediapersoona Maria Veitolan omaelämäkerrallinen kirja Veitola aiheutti melkoisen kohun, sillä hän kertoi siinä nuoruutensa huumekokeiluista.

Maria julkaisi hiljattain Instagram-sivuillaan kuvakappauksen törkyviestistä, jonka oli saanut avautumisensa takia. Hän myös päätti valottaa syitä, miksi avautui huumemenneisyydestään kirjassaan.

- Kerron siksi, että se on totta ja se on osa mun elämää ja kasvutarinaa. Kerron siksi, että mun kokemukset ei oo olleet pelkästään hyviä. En kerro siksi, että kannustaisin lapsia tai nuoria käyttämään huumeita. Tunnen vastuuni. Kerron siksi, että huumeet on toivoton tabu Suomessa. Huumeita käytetään koko ajan enemmän, kaikissa ammateissa ja yhteiskuntaluokissa ja silti me ei puhuta siitä oikein mitään. Poliisi välillä tiedottaa, että huumekuskeja käryää jopa enemmän kuin rattijuoppoja, Maria kirjoittaa kuvan yhteyteen.

 

 

Sain tämmösen viestin eilen ”yheltä Anulta”. Jos se on muistakin ahdistavaa, että oon parikymppisenä kokeillut huumeita ja valinnut kertoa siitä, niin selvennän nyt että miksi puhun (tai siis oikeammin kirjoitan siitä kirjassani #veitola). Kerron siksi, että se on totta ja se on osa mun elämää ja kasvutarinaa. Kerron siksi, että mun kokemukset ei oo olleet pelkästään hyviä. En kerro siksi, että kannustaisin lapsia tai nuoria käyttämään huumeita. Tunnen vastuuni. Kerron siksi, että huumeet on toivoton tabu Suomessa. Huumeita käytetään koko ajan enemmän, kaikissa ammateissa ja yhteiskuntaluokissa ja silti me ei puhuta siitä oikein mitään. Poliisi välillä tiedottaa, että huumekuskeja käryää jopa enemmän kuin rattijuoppoja. Me tarvitaan kaikenlaista puhetta huumeiden (ja lääkkeiden!) käytöstä lisää. Nyt me hellitään sitä tarinaa, että huumeidenkäyttäjä on toimintakyvytön, työelämästä syrjäytynyt surkea nisti. Ei ole. Tai siis on sitäkin, mutta on myös paljon muuta. Mä kerron ensisijaisesti siksi, että haluan omalta osaltani purkaa tätä puhumattomuuden kulttuuria, ja varsinkin siksi, että se joku ihminen, joka käyttää huumeita, mutta voi huonosti, muistaa ehkä sillä hetkellä että ”mä uskallan puhua tai hakea apua, koska se Maria Veitolakin on uskaltanut puhua tästä”. Se, että huumeiden käyttäminen on rikos, aiheuttaa sen, että käyttämisestä ei puhuta ja varsinkaan ne ”kunnon ihmiset” eivät hae apua, koska eivät halua merkintää käyttämisestään mihinkään papereihin jotta se ei leimaa koko loppuelämää. Mä ymmärrän tosi hyvin sen, että joku haluaa käyttää huumeita. Ihmisten elämässä on sata tilannetta milloin saattaa haluaa paeta todellisuutta, purkaa paineita, rentoutua, kokea jotain mitä arki ei tarjoa. Vaikka ihan oikeasti todellinen onni, intohimo, rakkaus ja tasapainoinen elämä löytyy tietysti jostain ihan muualta kuin päihteistä. Esim hyvästä itsetuntemuksesta ja siitä kokemuksesta, että elämä kantaa ja että ihminen kokee itsensä tärkeäksi, tarpeelliseksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Huumeiden käyttäminen ei ole aina ongelma, mutta siitä voi tulla, jos noi edellämainitut asiat ei elämässä täyty. Toivottavasti tällä ”yhdellä Anulla” on kaikki hyvin.

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

 

Maria myönsi Seiskalle hiljattain, ettei kohuotsikoiden lukeminen koskien huumekokeiluja ole tuntunut hyvältä.

− Pakko sanoa, että kirjan julkaisun jälkeen tulleet otsikot ja lööpit olivat koko projektin rankin osuus, koska asiat kerrottiin eri tavalla kuin olisin toivonut. Se on varmasti stressaavaa perheelleni, ja silloin se vaikuttaa myös minuun. Olen miettinyt perheenjäsenteni tunteita ja sitä, kommentoiko joku heille minuun liittyviä asioita esimerkiksi kaupan kassajonossa. Perheeni tuntemukset menevät kaiken edelle, Maria kertoi Seiskalle MTV:n ja C Moren lehdistötilaisuudessa (7.5.).

LUE MYÖS: Maria Veitola kommentoi kirjansa aiheuttamaa kohua: Se oli varmasti stressaavaa perheelleni – ja samalla myös minulle!