Uutiset
Katso kuva!

Maria Veitola avautuu vaikeasta kesästään - itkua, ahdistusta ja paniikkihäiriöitä: "Mulla on kamala kuolemanpelko ja elämän rajallisuuden tuska"

03.08.2018 13:25

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola paljasti toukokuussa tarvitsevansa ammattiapua sisällänsä vellovien ongelmien ratkaisemiseksi. 

LUE LISÄÄ: MARIA VEITOLA JULKAISI ITKUISEN VALOKUVAN – KERTOO HAKEUTUNEENSA TAKAISIN TERAPIAAN: "YÖLLISET AHDISTUS-, PELKO- JA PANIIKKIKOHTAUKSET TEKIVÄT SEN VIIMEISTÄÄN SELVÄKSI"

Maria julkaisi Instagramissa itkuisen selfien, jonka kuvatekstissä hän kertoi hakeutuneensa takaisin terapiaan, jonka hän aloitti ensimmäisen kerran täyttäessään 30 vuotta. Siitä on nyt 15 vuotta.

Mökkeily helpottaa

Torstaina (2.8.) Maria postasi Instagramiin kesän olleen vaikea.

Oon ollut itkuinen, ahdistunut ja saanut pitkästä aikaa paniikkikohtauksia. Mä voin just nyt paljon paremmin ja jatkan mun alakuloisuuden ja ahdistuksen takana olevien asioiden -kutsutaanko niitä vaikka elämäksi?- työstämistä. Eka kertaa tänä kesänä tunsin mielenrauhaa, kun palasin meidän perheen -tai oikeastaan nykyisin mun veljen- saarimökille Saimaalle. 

Mökillä asiat ovat selkiytyneet.

- Mulla on kamala kuolemanpelko ja elämän rajallisuuden tuska, mutta saaressa nääkin asiat helpottaa. Mökin sisäseinille on raapustettu vuosikymmenten ajalta mökkipäiväkirjaa: pienet lapset pelkäävät ampiaisia, oppivat uimaan, aikuisena kalastavat, kunnostavat mökkiä, poimivat mustikoita ja sieniä. Ja jonain päivänä heitä ei enää ole, niin kuin ei minuakaan. Ja silti mökkisaari on, kaislikossa suhiseva tuuli, laiturin alla rapisteleva kyykäärme, syksyä kohti pimenevä järvimaisema rantasaunan ikkunasta. Uudet sukupolvet kaarnaveneitä uittamassa. Ehkä, toivottavasti.

Kesä 2018 on muistuttanut Marialle "mitä elämä on: ikävää, pelkoa, haikeutta, iloa, onnea, rakkautta".

 

Hei kaverit. Loma loppui ja mä palasin töihin. Mulla on ollut aika vaikea kesä. Oon ollut itkuinen, ahdistunut ja saanut pitkästä aikaa paniikkikohtauksia. Mä voin just nyt paljon paremmin ja jatkan mun alakuloisuuden ja ahdistuksen takana olevien asioiden -kutsutaanko niitä vaikka elämäksi?- työstämistä. Eka kertaa tänä kesänä tunsin mielenrauhaa, kun palasin meidän perheen -tai oikeastaan nykyisin mun veljen- saarimökille Saimaalle. (Kuvat sieltä, 1976 ja 2018) Sain olla siellä monta päivää, rauhotuin ja selkeydyin. Oon viettänyt siellä aikaa kesäisin pikkuvauvasta asti. Se on kaikista maailman paikoista se, jossa mut valtaa aina se tunne, että kaikki on juuri niin kuin kuuluukin olla, ja vaikka tämä kaikki tuska, epävarmuus, ikävä, elämän riipivyys, niin silti. Niin kuin Eppu Normaalin biisissä lauletaan: ”Kaikki häipyy, on vain nyt.” Mun isovanhemmat on rakentaneet tän hyvin askeettisen ja kauniin paikan. Mulla on kamala kuolemanpelko ja elämän rajallisuuden tuska, mutta saaressa nääkin asiat helpottaa. Mökin sisäseinille on raapustettu vuosikymmenten ajalta mökkipäiväkirjaa: pienet lapset pelkäävät ampiaisia, oppivat uimaan, aikuisena kalastavat, kunnostavat mökkiä, poimivat mustikoita ja sieniä. Ja jonain päivänä heitä ei enää ole, niin kuin ei minuakaan. Ja silti mökkisaari on, kaislikossa suhiseva tuuli, laiturin alla rapisteleva kyykäärme, syksyä kohti pimenevä järvimaisema rantasaunan ikkunasta. Uudet sukupolvet kaarnaveneitä uittamassa. Ehkä, toivottavasti. Mun vanhemmat olivat nuorena linkolalaisia ja harkitsivat vakavasti saaressa asumista ja luontaistaloudella elämistä. Asia selvisi mulle vasta tänä kesänä. Veli kertoi, äiti vahvisti. Naurattaa, ettei isä koskaan kertonut mulle näistä aikeista mitään. Ehkä hän yritti vaan aina viestittää mulle, taivaanrannan maalarille, että hänellä ei koskaan ollut mitään romanttisia ja ideologisia haaveita elämän suhteen. Toisin kuin mulla. Ja taas kerran, tän asian kuultuani tajuan, että todellakin olen isäni tyttö vaikka meni vuosia, jolloin koin ettei hän voi koskaan ymmärtää minua ja haaveitani. Kesä 2018, oot taas muistuttanut mitä elämä on: ikävää, pelkoa, haikeutta, iloa, onnea, rakkautta.

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!